elifseymen

Yeni üye
7 Haz 2015
6
0
0
(16) Bursa
Herkese Merhaba Arkadaşlar Ben Elif,

Zannediyorum ki aranızdaki şuanda tek bayanım :) Unreal Engine 4 üzerinde çalışmalara yeni başladım. Ben mimari tasarımlar ile ilgileniyorum. Forumu inceledim fakat forumda bir Soru Cevap Köşesi olmadığını gördüm. Benim de bir sorum var fakat bunu nereye yazacağımı bulamadım. Buradan admin lere mesajım foruma bir soru cevap köşesi eklemeleri gerekmektedir. Herneyse lafı daha fazla uzatmadan sorularıma geçeyim;

1. Soru: Resimde görülen fps karakterim Play'e bastığımda alttaki taban zeminin içinden geçip aşağıya doğru düşüyor :(
2. Soru: Ben 3ds Max te ayrı ayrı duvarlar, kapılar, pencereler olarak evimi modellememe rağmen, 3d max ten fbx export alıp, unreal içine import ettiğimde unreal içinde evimi tek bir obje olarak algılıyor.
3. Soru: FPS karakterimin boyutunu nasıl küçültebilirim.

Cevaplayan herkese sevgiler, saygılar,

Elif...  :heart:

Merhaba Elif, aramıza hoşgeldin. Soruların için genel sohbet alanını veya sorun hangi alanla alakalı ise (Örneğin; blueprint) o alana sorunu sorabilirsin.

1. Zeminin collision'u büyük ihtimal bulunmuyor, bunun için statik objenin düzenleme penceresine girin ve yukarda bulunan collision sekmesinden Auto Convex Collision'u seçerek ayarları uygulayın.
2. Max üstünde yaptığınız objeyi UE'ye import ederken size Seçenek ekranı geliyor(statik obje/skeletal obje gibi) burada combine Meshes tikini kaldırarak objeleri modular olarak alabilirsiniz.
3. Bilgisayar başında değilim fakat hatırladığım kadarıyla karakter blueprinti içerisinde eye height gibi bir özellik olmalıydı. Bilgisayar başına geçtiğim zaman bu soruna detaylı cevap vereceğim.
Tekrardan Aramıza hoşgeldin.

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
Merhaba Elif, aramıza hoşgeldin. Soruların için genel sohbet alanını veya sorun hangi alanla alakalı ise (Örneğin; blueprint) o alana sorunu sorabilirsin.

1. Zeminin collision'u büyük ihtimal bulunmuyor, bunun için statik objenin düzenleme penceresine girin ve yukarda bulunan collision sekmesinden Auto Convex Collision'u seçerek ayarları uygulayın.
2. Max üstünde yaptığınız objeyi UE'ye import ederken size Seçenek ekranı geliyor(statik obje/skeletal obje gibi) burada combine Meshes tikini kaldırarak objeleri modular olarak alabilirsiniz.
3. Bilgisayar başında değilim fakat hatırladığım kadarıyla karakter blueprinti içerisinde eye height gibi bir özellik olmalıydı. Bilgisayar başına geçtiğim zaman bu soruna detaylı cevap vereceğim.

Teşekkür Hızlı Cevabınız İçin,

Dediğiniz şekilde zeminin collision'unun olup olmadığına baktım fakat zemin bir collision'a sahip. Sanırım sorun collision ile alakalı değil, ben player start eklediğimde bad size hatası alıyorum sanırım onunla ilgili bir durum var... (player start bad size hatasını aşağıdaki resimde görebilirsiniz.)

Bir diğer sorunum ise pivot noktası ile alakalı, ben bir kapı açılma matinesi oluşturmak istiyorum. Kapının pivot noktasını tam açılacağı şekilde mafsal olan yere getirdim ve öyle export aldım fakat ue4 içine alınca pivot noktası bozuldu anlamadığım bir şekilde :( ue4 içinde pivot noktasını nasıl düzeltebilirim peki? onuda ikinci resimde gösterdim...

Saygılarımla,

Elif

Ekli dosyalar

• das.JPG
    das.JPG
    485.2 KB · Görüntüleme: 17
  • das2.JPG
    das2.JPG
    451.1 KB · Görüntüleme: 16
elifseymen' Alıntı:
Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:

Dediğiniz şekilde zeminin collision'unun olup olmadığına baktım fakat zemin bir collision'a sahip. Sanırım sorun collision ile alakalı değil, ben player start eklediğimde bad size hatası alıyorum sanırım onunla ilgili bir durum var... (player start bad size hatasını aşağıdaki resimde görebilirsiniz.)

Bir diğer sorunum ise pivot noktası ile alakalı, ben bir kapı açılma matinesi oluşturmak istiyorum. Kapının pivot noktasını tam açılacağı şekilde mafsal olan yere getirdim ve öyle export aldım fakat ue4 içine alınca pivot noktası bozuldu anlamadığım bir şekilde :( ue4 içinde pivot noktasını nasıl düzeltebilirim peki? onuda ikinci resimde gösterdim...

Saygılarımla,

Elif
Player Spawn noktası çok dar bir alanda veya çok aşağıda bu yüzden collision'a tam olarak oturmadığı için düşüyor. Bunun için biraz player spawn noktasını hareket ettirin uygun bir pozisyona getirmeye çalışın veya koridorun alanını genişletin.

Pivot noktasına gelirsek Unreal Engine üstünden pivot noktasını değiştiremezsiniz, yaptığınız kapı objesini Grup haline getirmeniz lazım. Bunun için ise;
Tüm kapı objelerini seçtikten sonra yukarı menüde bulunan "Group" sekmesi adı altında "Group"u seçin ve ismini verin. Bunu yaptıktan sonra pivot noktası tam kapının merkezinde olması gerekiyor. Merkezden pivot noktasını değiştirmek için ise;
Kapı grubunu seçtikten sonra Hierarchy menüsünden(Modify sekmesinin sağ kısmında) "Affect Pivot Only" butonuna tıkladıktan sonra pivot noktasını olmasını istediğiniz yere sürükleyin. Sürükleme işleminden sonra tekrar "Affect Pivot Only" butonuna basarak moddan çıkın ve objeyi exportlayın.

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
elifseymen' Alıntı:

Saygılarımla,

Elif
Player Spawn noktası çok dar bir alanda veya çok aşağıda bu yüzden collision'a tam olarak oturmadığı için düşüyor. Bunun için biraz player spawn noktasını hareket ettirin uygun bir pozisyona getirmeye çalışın veya koridorun alanını genişletin.

Pivot noktasına gelirsek Unreal Engine üstünden pivot noktasını değiştiremezsiniz, yaptığınız kapı objesini Grup haline getirmeniz lazım. Bunun için ise;
Tüm kapı objelerini seçtikten sonra yukarı menüde bulunan "Group" sekmesi adı altında "Group"u seçin ve ismini verin. Bunu yaptıktan sonra pivot noktası tam kapının merkezinde olması gerekiyor. Merkezden pivot noktasını değiştirmek için ise;
Kapı grubunu seçtikten sonra Hierarchy menüsünden(Modify sekmesinin sağ kısmında) "Affect Pivot Only" butonuna tıkladıktan sonra pivot noktasını olmasını istediğiniz yere sürükleyin. Sürükleme işleminden sonra tekrar "Affect Pivot Only" butonuna basarak moddan çıkın ve objeyi exportlayın.

Çok çok teşekkürler tekrardan cevabınız için, bad size hatasını da çözdüm dediğiniz şekilde bir sıkışma durumu vardı. Duvarları tek tek import ettiğimde sorun çözüldü... Fakat pivot noktasını hala çözemedim. Dediğiniz şekilde Kapı objesini grup yapıp pivot noktasını taşımama rağmen, ue4 içine attığımda hala kapı objesinin "Transform Coordinate Center" daki konumunu kullanıyor. (Ekteki Resim 01) Ama asıl olması gereken konum max içinde ki "Pivot Point Center" konumu (Ekteki Resim 02). Bu yüzden kapıyı düzgün döndüremiyorum :(

Ekli dosyalar

• a1.JPG
    a1.JPG
    292.3 KB · Görüntüleme: 3
  • a2.JPG
    a2.JPG
    262.3 KB · Görüntüleme: 3
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

[align=center]Rica ederim, bu videoda gösterileni yaptığınız zaman ayarladığınız nokta Unreal Engine üstünde doğru olarak gözükmesi gerekiyor. Objeyi tamamen yeni bir sahnede açın ve bunu tekrar uygulayın. Fazla max bilgim olmadığı için en fazla bu kadar yardımcı olabileceğim maalesef​

elifseymen' Alıntı:
Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:

Saygılarımla,

Elif
Merhaba ev içn materyalleri nereden buluyorsunuz mesela duvar parke gibi ? bende buluyorum fakat düzgün bulamıyorum

elifseymen' Alıntı:
1. Soru: Resimde görülen fps karakterim Play'e bastığımda alttaki taban zeminin içinden geçip aşağıya doğru düşüyor :(
3. Soru: FPS karakterimin boyutunu nasıl küçültebilirim.

İlk sorunuzdan kastınız Stack Exchange ve ona bağlı soru cevap sistemi gibi birşey ise; böyle birşeyi ben de yararlı buluyorum. Forum hesapları ile bağlantılı ama ayrı bir yerde bulunan bir sistem olabilir. Epic Games'in orjinal olarak uyguladığı gibi sorucevap.unrealengineturkiye.com gibi bir subdomain kurulabilir ama bu konuda emek açısından adminlere yardımcı olmak gerekir.

Üçüncü sorunuz için -sorununuz Player Start yerleşimi ile alakalı ve çözmüş olsanız da- ek bir tavsiye vermek istiyorum. Karakter boyutu standart 192 cm ile ayarlanmış. Bu ayarları değiştirmek pek tavsiye edilmez. Özellikle de gerçek insan boyutlarında olmasından kaynaklı olarak. Maksimum yürünebilir yüzey eğiminden tutunda daha bir çok ayar bu ayarlarla bağlantılı çalışabilir. Bu yüzden karakter boyutlarını değiştirmektense modeli düzeltmek, en azından Editör üzerinde tekrar boyutlandırmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır.