Glue' Alıntı:
Selamun Aleyküm Foruma yeni katıldım aslında daha önceden takip ediyordum ama katılmak bugüne nasip oldu ve bir soru soracağım sizlere.
Ben sıfırım hiç bir bilgim yok sizlere sorularım şunlar
C++ dilini öğrenmeye başladım güzel bir iş çıkarmak için bu zorunlu sanırsam ?
Hangi programları kullanmalıyım ?
Bana güzel bir oyun yapmam için ne gerekiyor söylermisiniz ?
Atıyorum modelleme için şu program ışıklar için bu oyun için unreal engine
Şimdiden teşekkür ederim
Aleyküm selam. Topluluğa hoş geldin.
@Ozzy dediğine katılmakla beraber şunu belirtmem lazım.
Öncelikle güzel bir oyun yapmanız için işini iyi bilen bir ekipte bulunmanız gereklidir. Bu bir takım işidir. Ben çevrenizde tanıdığınız arkadaşlar eğer bu işe meraklıysa başlangıç için 3,4 kişilik bir ekip kurup basit bir oyun yapmaya başlayın. Ekibinizdeki her üyeyi yeteneklerine göre belirli görevlere ayırın. Siz oyunu programlayın bir arkadaşınız modelleme ile ilgilensin, diğeri de animasyonlarla veya başka işlerle... Mesela 3D Tic-Tac-Toe oyununu yapmaya çalışın, veyahutta zombileri avlayabileceğiniz
basit bir "FPS" oyunu yapın. Bu basit projeleri yaparak hem kendiniz oyun geliştirme dalında tecrübe edinmiş olacaksınız hem de takım olarak bir işi başarma seviyesine geleceksiniz.
Modellemek için Blender veya 3DS Max programlarını kullanabilirsiniz. Karakteri ve animasyonlarla ilgileneceksiniz zBrush, mudBOX veya 3D-Coat gibi yazılımları kullanabilirsiniz.
+Oyun geliştirecekseniz lisans eğitimi için "Yazılım Mühendisliği" veya "Bilgisayar Bilimleri" diplomasına sahip olmanıza gerek yok.
İnternette binlerce eğitim serileri var ve kendiniz herhangi bir oyun geliştirme dalını gayet iyi bir şekilde öğrenip işinde uzman bir oyun geliştiricisi olabilirsiniz.
Tabii ki bu oyun geliştirme dallarının(Modelleme, programlama, animasyon) alt dalları da vardır (Ağ Programlama, Yapay Zeka Programlama gibi...) İş dağılımları ve yetenekleri birbirinden farklıdır.
Misal:
Bir AI(yapay zeka) programcısının yapacağı iş yükü bu şekilde olabilir.
% 40 Teorik Yapay Zeka Bilgileri
% 30 Matematik Bilgisi
% 30 Programlama Bilgisi
Veyahutta bir oynanış(gameplay) programcısının yapacağı iş yükü şu şekilde gelişebilir
% 10 Matematik Bilgisi
% 80 Programlama bilgisi
% 5 Prototipi Kurgulamak
% 5 Motor üzerindeki tecrübesi
Aynı olay oyun geliştirmenin bir dalı olan modellemenin çeşitli olayları ile de ilişkilidir mesela
organik modelleme veya
mimari modelleme gibi.
Biz bu topluluğu herhangi bir kar amacı sağlamadan, Türk kullanıcılar tarafından geliştirilen bu mecrada insanların merak ettiklerine veya yardım alması için birlikte varız.