mforge

Aktif üye
26 Kas 2018
270
2
50
28
Souls oyunlarını oynayanlar bilir duvarlara taşlara vurduğumuzda silahtan metal sesi ve kıvılcım çıkar. Bana da böyle bir sistem lazım. Trace yoluyla ve surface type ile materiale göre ses verdirebiliyorum ama trace bazen seyrek çizildiği icin silahın savrulması sırasında çarpisma gerceklesmeyebiliyor. Buna bir çözümünüz var mı? Ya da alternatif bi yöntem öneriniz? Benim aklıma alternatif olarak duvar meshlerini BP e dönüştürmek geldi. Bu BP in icerisine de any damage eklersem sorun cozulur diye dusundum. Ama haritada yüzlerce duvar olacağı için bu da 100lerce BP demek. Performansa etkisi ne kadar olur bilemiyorum

Souls oyunlarını oynayanlar bilir duvarlara taşlara vurduğumuzda silahtan metal sesi ve kıvılcım çıkar. Bana da böyle bir sistem lazım. Trace yoluyla ve surface type ile materiale göre ses verdirebiliyorum ama trace bazen seyrek çizildiği icin silahın savrulması sırasında çarpisma gerceklesmeyebiliyor. Buna bir çözümünüz var mı? Ya da alternatif bi yöntem öneriniz? Benim aklıma alternatif olarak duvar meshlerini BP e dönüştürmek geldi. Bu BP in icerisine de any damage eklersem sorun cozulur diye dusundum. Ama haritada yüzlerce duvar olacağı için bu da 100lerce BP demek. Performansa etkisi ne kadar olur bilemiyorum
Performansa etkisi olmaz özellikle Instanced yaparsan fakat gereksiz ve zaman alıcı bir şey bu. Collision ayarlarında bir ayar var. ECC mi ne. Gerçek zamanlı collision takibini aktif ediyor. Böylece mili saniyeler içerisinde çarpışma algılıyor. Seyrekleşme sorununu bu şekilde çözebilirsin. Adını hatırlamıyorum ECC mi neydi tiklenen bir şeydi. Tik atıyorsun aktif oluyor. Physics based oyunlarda kullanıyorlar.

Duvarların collision ayarlarında bunlardan bazılarını tiklemen lazım. CCD miş ismi.
MACD nedir bilmiyorum. Bunları açarsan eğer daha fazla çarpışma için ince ayar yapacaktır.
Objeleri BP ye dönüştürmek karmaşıklığa yol açar.

Karakterinin silah meshinde de bunları aç. Hareket halindeki objeler için sürekli collision detect sağlıyor bu. Hatta physics based animation component diye bir şey var. Onu da açarsan duvara çarptığında kılıcın, duvarın içine girmesini engelleyebilirsin. Duvara çarparken hafif fiziğe dönüştürürsün. El veya kılıç bükülür. Daha gerçekçilik sağlar sana. Ya da bükülmez fakat montageyi stop ettirip başka bir şey oynatabilirsin böylece kılıç geri seker mesela.

1762877809402.png

Ya da bunu kullan sorun çözülsün.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mforge
Collision ayarlarındaki Use CCD ayarını ne için dedin tam olarak anlamadım. Genel hasarı silahların box collisionu ile veriyorum ve CCD aktif zaten. Eger duvarlar BP olursa mesele hallolurdu.
Ben Duvar icin ekstradan calisacak Box Trace by channel sistemi ile ses ve kivilcim efektini verdirmeye calisyorum bunun icin dediysen CCD ayarını, onun trace ile bi ilgisi yok.
Trace ile çözemezsem zaten BP ye donusturme olayı sorunu kökten cözüyor. Duvar BP e any damage eklemem yeterli. Tabi biraz zaman alır mape yerlestirmek vs. Belki BP lere ekleyeceğim distance sistemi ile de oyuncunun mesafesine göre duvarların Visible vs olması da performansa katkı sağlar bence.
Ama benim aslında öncelikli tercihim Trace ile halledebilmek.

O eklenti kütüphanemde varmış. Güzel de olurdu ama nasil kullanildigini detaylandirmamiş.

Son düzenleme:
O eklentiye bi aralar bakmistim ama anlamamistim. Sen hatırlatinca tekrar projeye ekleyip biraz kurcaladım. Işimi tertemiz çözdü valla sağol.

• Beğen
Tepkiler: leonscottkfm