leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,537
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
ood Great Pizza tarzı bir oyunun burger versiyonunu yapıyorum. Birçok şeyi hazırladım ve şuan karakterlerin rastgele liste vermesi gerek.Örneğin turşulu burger veya turşusuz.Bunun yanında ekstradan kola mı ayran mı isteyecek? Patates kızartması alacak mı? Gibi.

Fakat mantığı oturtamadım.Tüm bunları yazıya dökmekteyim.Misal veriyorum turşulu isterse turşulu yazacak. Fakat random string seçemiyorum.Enum ile yapmak istedim fakat oradan da rastgele seçim yapamıyorum.Random işlemlerinde en fazla float ve int kullanabiliyorum.

Bunun hakkında mantık yürütebilen var mı ?

Edit Doğru mu yapıyorum yanlış mı bilemem ama şöyle bir yol izledim :D

AddOrder Eventinden 2 random int sayısına göre string yapıp kendi gruplarına atıp en sonunda da birleştiriyorum ? Hepsini böyle yapacağım.Doğru mudur bilemem.Amaca giden her yol mübahtır ::D performans sorunu çıkaracak mı acaba :D

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Random yapmak istediğin her ne ise onu bir diziye ( array ) a koyabilir ve indexi int olduğu için çektiğin indexi random yapabilirsin. Böylece o dizi içinde ne varsa onu random çekmiş olursun. En azından kodlamada genel random mantığı böyle çalışır.

Sonuç olarak aynı mantık heralde bende int döndürüp string çekiyorum. Ben her kategoriden random çekiyorum mesela yemekten turşu turşusuz string değişkeni. turşudan , turşulu turşusuz variable, içecekten kola ayran icetea variable. Sonra hepsini birleştiriyorum. En sonda mesela ben ayran üretirsem int değeri 2 olan bir şey üretilecek.eğer adamın istediği 2 ise benimde yaptığım 2 ise başarılı olacak. Bu yol işe yarar mı?