RecLast

Yeni üye
10 Tem 2015
202
12
0
35
(67) Zonguldak
byreclast.net
Merhabalar.
Başlık biraz saçma gibi oldu ama merak ettiğim birşey var. Biz şuanda sağda solda görüp blueprint ler yapıyoruz. Basit fonksiyonlar tamam kapı açma,menü hazırlama,save etme vs vs.. Fakat özgün bir blueprint sıralaması mantığı nasıl olmalı acaba? Ben az çok kodlama biliyorum zaten bölümüm programcılık ve algoritma derside aldım. Hatta bu blueprint i hafifden algoritmaya benzetiyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Unity ile uğraşmıştım bir süre ve kodlarla bi kaç birşey yapmıştım. Onda tüm kod mantıkları gösteren bir site bölümü vardı. bir kod arşivi. Oradaki kodlardan istediğimi seçip kendimce bir mantığa çevirip rahatca işimi halledebiliyordum. Ue4 içinde böyle birşey varmı acaba? Kendim bir blueprint hazırlamak istiyorum örneğin aşağıdaki videodaki gibi birşey. Basit bir kilit açma olayı gibi gözüküyor muhtemelen buda vardır ama orada yapılan blueprint sağ panelde code kısmı oluşturmuş ve şifreyi oradan elle ekleyip değiştirebiliyor. Bu tarz özgün blueprint ler yapmak istiyorum bunu nasıl ve hangi sıralama ile yapmalıyım? Siz yaparken kod olarak oluşturup sonra blueprint olarakmı düşünüyorsunuz nedir tam olarak yani bunun mantığı? ^^ Ayrıca unity deki script arşivi gibi bir Blueprint arşivi varmıdır? Oradan bana uygun olanı seçip kendimce bişeyler yaparım rahatca ama bi ön mantıklarını göstermesi,kavramam gerekiyor dediğim gibi ^^

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Biraz uzun oldu ama demek istediğimi anlamışsınızdır sanırım. Şimdiden yardımınız için Teşekkürler.

RecLast' Alıntı:
Merhabalar.
Başlık biraz saçma gibi oldu ama merak ettiğim birşey var. Biz şuanda sağda solda görüp blueprint ler yapıyoruz. Basit fonksiyonlar tamam kapı açma,menü hazırlama,save etme vs vs.. Fakat özgün bir blueprint sıralaması mantığı nasıl olmalı acaba? Ben az çok kodlama biliyorum zaten bölümüm programcılık ve algoritma derside aldım. Hatta bu blueprint i hafifden algoritmaya benzetiyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Unity ile uğraşmıştım bir süre ve kodlarla bi kaç birşey yapmıştım. Onda tüm kod mantıkları gösteren bir site bölümü vardı. bir kod arşivi. Oradaki kodlardan istediğimi seçip kendimce bir mantığa çevirip rahatca işimi halledebiliyordum. Ue4 içinde böyle birşey varmı acaba? Kendim bir blueprint hazırlamak istiyorum örneğin aşağıdaki videodaki gibi birşey. Basit bir kilit açma olayı gibi gözüküyor muhtemelen buda vardır ama orada yapılan blueprint sağ panelde code kısmı oluşturmuş ve şifreyi oradan elle ekleyip değiştirebiliyor. Bu tarz özgün blueprint ler yapmak istiyorum bunu nasıl ve hangi sıralama ile yapmalıyım? Siz yaparken kod olarak oluşturup sonra blueprint olarakmı düşünüyorsunuz nedir tam olarak yani bunun mantığı? ^^ Ayrıca unity deki script arşivi gibi bir Blueprint arşivi varmıdır? Oradan bana uygun olanı seçip kendimce bişeyler yaparım rahatca ama bi ön mantıklarını göstermesi,kavramam gerekiyor dediğim gibi ^^

Biraz uzun oldu ama demek istediğimi anlamışsınızdır sanırım. Şimdiden yardımınız için Teşekkürler.

Bence Blueprint olarak başla zaten birkaç tutorial izleyip insanların yaptıklarını gördükçe kendine özgün blueprintler yazabilirsin :)

Öğrenmek istediğiniz şeyin burada detayına girsem zaten tüm yerli kullanıcıların sorunları çözülmüş olurdu. Biz(veya başkaları) detaylı bir Blueprint kılavuzu hazırlayana kadar yapabileceğiniz şey resmi dökümanları okumak olacak: https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/Blueprints/index.html

İngilizceniz varsa zaten sorunlarınızın büyük kısmını atlatabilirsiniz, çünkü Blueprint içindeki fonksiyonların büyük kısmı ismi neyse o işlevi görmekte. Örn; Set Actor Location > Aktör yerini belirle, Get Actor Location > Aktörün bulunduğu yeri al, vs.

Bu arada o sağ panelde gördüğünüz gibi BP içindeki bir değişkeni level içindeki aktör üzerinden değiştirebilmek için tek yapmanız gereken değişkenin Details panelinde Editable seçeneğini aktif hale getirmektir.

Zaten az çok öğrendim yapıyorumda sıkıntı bu tarz gelişmiş bişey yaparken başlıyor ^^ Daha geliştirmem lazım kendimi baya bi geliştirmem lazım ^^

Linki kopyaladım kenara bakayım bunlara ben. Teşekkürler. İngilizce var biraz zaten çoğu şeyi tutorialler ile öğrenmeye başladım ue4 ün kendi tutoriallerini ve sizin çektiğiniz rehberlerin çoğunu bitirdim yaptım fakat nedense kafamda mantığı oluşturup kendi blueprint fonksiyonumu yapamıyorum daha. Sanırım Blueprint olayının daha fazla üzerinde durmalıyım. Nekadar bunu çalışırsam okadar iyi olacak gibi ^^ Örneğin ben oyun menüsünde Ayarlar bölümü eklemek ve burada dil,görüntü,subtitles,ses ayarlarını eklemek istiyorum. Fakat menü blueprint ini basitten ileri götüremedim mantığı kafamda bi türlü canlanmadı. Araştırdığım zamanda herkes basitce menü olayını göstermiş. Gelişmiş bir menü, ayarları falan olan bir menu videosu varmı yada siz hazırlayabilirmisiniz acaba? Özellikle dil konusunu araştırmama rağmen bir türlü yapamadım. Localization diye birşey görmüştüm fakat ufak bi blueprint göstermişler bu yüzden tam olarak ne demek istediğini anlayamadım. Bazı konularda kaynak bulmakda ciddi anlamda zorlanıyorum UE4 için çok az kaynak var :S

Dil sistemi fazla zor değil

Oyuncunun ayar menüsünde dil değişken atarsin bu değişken 1 de yazıları ing olacak şekilde değiştirirken blueprint ile filan

Anladın umarim

Edit:gerçekten kaynak sorunu bende de var,mesela multiplayer sistemi yaptım ama oda şifresi yapacağım ve hiçbir örneği vs yok

Tutorialler ile bir yere varamazsin saatlerce, günlerce kurcalaman lazim

Ne yazıkki anlamadım. şöyle bi videolu anlatım varmı yabancı dil olması önemli değil. Resimli yada videolu anlatım lazım :S Böyle dümdüz söyleyince basmıyo kafa ^^ Aynen bende onu dedim kaynak sorunu bi yana bi yerden sonra kendin mantıken bişeyler yapabiliyor olmam lazım ama nedense mantık kuramıyorum ben kafamda şunu şöyle bunu böyle ekleyim derim mesela programlamada yada webtasarım yaparken ama bunda bişey yapacağım zaman ekrana bakıp kalıyorum öyle :D

RecLast' Alıntı:
Ne yazıkki anlamadım. şöyle bi videolu anlatım varmı yabancı dil olması önemli değil. Resimli yada videolu anlatım lazım :S Böyle dümdüz söyleyince basmıyo kafa ^^ Aynen bende onu dedim kaynak sorunu bi yana bi yerden sonra kendin mantıken bişeyler yapabiliyor olmam lazım ama nedense mantık kuramıyorum ben kafamda şunu şöyle bunu böyle ekleyim derim mesela programlamada yada webtasarım yaparken ama bunda bişey yapacağım zaman ekrana bakıp kalıyorum öyle :D

Bu video'da en baştan anlatıyor :)