leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,506
5
214
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Merhabalar uzun süredir soru sormuyordum aklıma bir şey takıldı.

Daha önce niagara ile dozer simülasyonu oyunuma kum dökülme partikülleri eklemiştim ve dozer hareket etse bile hareketin olduğu yerden harekete göre dökülüyorlardı.
Şimdi kar yağma efekti yaptım baya çok partikül olacak fakat böyle olunca da fps düşüşleri yaşanıyor. Bunun önüne geçmek içinde herkesin bildiği bir hile var. Partikülü karaktere attach edersen nereye gidersen git o kar efektide seninle geleceği için sayıyı az tutarsın ve gittiğin her bölgede kar yağabilir gibi.

Fakat kar efektini yaptım ve attach etmeye çalışıyorum attach olmuyor? Spawn system attached denedim olmadı.Soket koydum yine olmadı. Direkt Karakterin BP sinin içinden meshine bağlayacak şekilde niagara oluşturdum yine takip etmiyor. Olduğu yerde duruyor. Ayrıca Drag değeri 0 onu da göz önünde bulunduralım.

Sorun çözüldü...

Aynı konu geçen bende de sıkıntı olmuştu 2 gün önce. O node un yapılışında yani anlaşılmasında bir sıkıntı oluyor. Bende sonradan durmasını istediklerinden gerek kalmadı. Sen nasıl çözdün foto paylaşırmısın.

Karaktere particle system ekleyip, o kar efektini verince olması lazım. Fakat bunun da bazı problemleri var örneğin karakterin hızı biraz fazla olursa takip eden kar bir tık arkadan geliyor. Diğer örnek ise çatının altına girilse bile kar tepenizden yağmaya devam ediyor.

Ben de neden olduğunu hala anlamadım. Fakat default templateden bir şeyler seçip onun üzerinden yapınca düzeliyor sorun.
Ben sıfırdan galaksi efekti yapmaya çalıştım mesela 25bin partiküllü bir yıldız sistemi gibi fakat heryere ekleyemeyeceğim için alanını büyütüp karaktere attach etmek istedim.Böyle yapıncada takip etmemeye başladı.

Ben de hazır temalardan havada asılı partikülü seçtim onun üzerinden işlem yaptım.Lifetimeyi 1 ve 3 arasında yaptım loopta sınırsız böyle olunca partiküller siliniyor ama silindiği belli olmuyor parlıyormuş gibi gözüküyorlar ve etrafa dağılmış şekildeler.Bu şekilde istediğim sonucu elde ettim.

Sorunu çözen asıl şey hazır temalardan biri üzerinden gitmek oldu sıfırdan kendim yaptığımda birtürlü takip ettiremedim nedense.

Mesela bir kalkan görünümü yaparsam bunu nasıl karaktere attachlayacağım onu bilmiyorum.Sonsuz loop olayı da can sıkıcı partikül illaki siliniyor sınırsız kalması için bir şey yapamadım.

Çatıdan yağmayı engellemek için collision eklemek lazım çarptığı zaman duruyor ve siliniyor.

Fotoğrafta ki kar efekti karakterime attachlandı. Auto attachı aktif edip her şeyi snap to target yapıp birtek scaleyi keep world yapın.
Aksi taktirde map üzerinde gördüğünüz büyüklük ile karaktere attachlı büyüklük aynı olmuyor.

Niagarada spawn ratem 2000
Hanging Particules temasının üzerinden yapıldı.
Emitter State > Loop duration :2.0
Emitter State > Loop behavior (infinite)

Bu kadar, artık takip ediyor.

Parçacık sistemlerinde her parçacığın rotasyon ve lokasyonu emitter'a bağlı olarak hesaplaması için Local Space seçili olmalı gereken modüllerde. Karakteri takip eden kar, yağmur gibi sistemler bunun dışında kalır tabi, denerseniz çıkacak olan görsel sıkıntıları siz de görebilirsiniz. Onun çözümü de parçacığı çok yüksekten başlatıp hız & lifetime & location değerlerini karakterin en yüksek yürüme hızına göre oranlamak olur.