Arkadaşlar bölüme yaklaşık 40 mb'lık bir ağaç ekliyorum. Bu ağaçtan da 100 tane yapsam 4 gb yer mi kaplar? Bu kadar çok boyut olur mu?
alpery' Alıntı:Arkadaşlar bölüme yaklaşık 40 mb'lık bir ağaç ekliyorum. Bu ağaçtan da 100 tane yapsam 4 gb yer mi kaplar? Bu kadar çok boyut olur mu?
cahitburak' Alıntı:alpery' Alıntı:Arkadaşlar bölüme yaklaşık 40 mb'lık bir ağaç ekliyorum. Bu ağaçtan da 100 tane yapsam 4 gb yer mi kaplar? Bu kadar çok boyut olur mu?
Nasıl eklediğine bağlı.
Bildiğim kadarıyla Static Mesh olarak eklersen kaplar, Instanced Static Mesh ise kaplamaz. Detayları tam hatırlamıyorum ama bunu kendin görebilirsin. Map'e sağ tıklayıp "Size Map" diyerek değişimi gözleyebilirsin.
qukla' Alıntı:Bildiğim kadarıyla ne kadar kullandığının bir önemi yok.
Verdiğin örnekten yola çıkarak : Ağacı oyuna bir kere attıktan sonra eğer 100 kere kullanırsan da yine 40 mb yer kaplayacaktır. Ama ağacı dışarıda çoğaltır (ağaç_1, ağaç_2 .... ağaç_100 ) content klasörünün içine hepsini ayrı ayrı atarsan 4 gb yer kaplayacaktır.
Bunu şöyle de düşünebilirsin ; Bir ağaç dikme oyunu yapsan oyunu oynarken oyuncu 100 tane ağaç dikse oyun bir anda 4 gb büyümeyecektir gibi.
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.