alpery' Alıntı:
Arkadaşlar bölüme yaklaşık 40 mb'lık bir ağaç ekliyorum. Bu ağaçtan da 100 tane yapsam 4 gb yer mi kaplar? Bu kadar çok boyut olur mu?

Nasıl eklediğine bağlı.

Bildiğim kadarıyla Static Mesh olarak eklersen kaplar, Instanced Static Mesh ise kaplamaz. Detayları tam hatırlamıyorum ama bunu kendin görebilirsin. Map'e sağ tıklayıp "Size Map" diyerek değişimi gözleyebilirsin.

cahitburak' Alıntı:
alpery' Alıntı:
Arkadaşlar bölüme yaklaşık 40 mb'lık bir ağaç ekliyorum. Bu ağaçtan da 100 tane yapsam 4 gb yer mi kaplar? Bu kadar çok boyut olur mu?

Nasıl eklediğine bağlı.

Bildiğim kadarıyla Static Mesh olarak eklersen kaplar, Instanced Static Mesh ise kaplamaz. Detayları tam hatırlamıyorum ama bunu kendin görebilirsin. Map'e sağ tıklayıp "Size Map" diyerek değişimi gözleyebilirsin.

Tamam gözlemleyeceğim çok teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla ne kadar kullandığının bir önemi yok.
Verdiğin örnekten yola çıkarak : Ağacı oyuna bir kere attıktan sonra eğer 100 kere kullanırsan da yine 40 mb yer kaplayacaktır. Ama ağacı dışarıda çoğaltır (ağaç_1, ağaç_2 .... ağaç_100 ) content klasörünün içine hepsini ayrı ayrı atarsan 4 gb yer kaplayacaktır.

Bunu şöyle de düşünebilirsin ; Bir ağaç dikme oyunu yapsan oyunu oynarken oyuncu 100 tane ağaç dikse oyun bir anda 4 gb büyümeyecektir gibi.

qukla' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla ne kadar kullandığının bir önemi yok.
Verdiğin örnekten yola çıkarak : Ağacı oyuna bir kere attıktan sonra eğer 100 kere kullanırsan da yine 40 mb yer kaplayacaktır. Ama ağacı dışarıda çoğaltır (ağaç_1, ağaç_2 .... ağaç_100 ) content klasörünün içine hepsini ayrı ayrı atarsan 4 gb yer kaplayacaktır.

Bunu şöyle de düşünebilirsin ; Bir ağaç dikme oyunu yapsan oyunu oynarken oyuncu 100 tane ağaç dikse oyun bir anda 4 gb büyümeyecektir gibi.

Dediğiniz gibi önemli olan model ve modelin texture ile ne kadar yer kapladığı. Ağaç modelim 100mb ve harita 350 mb oldu. Daha sonra yaklaşık 50 tane kadar çoğaltma yaptım ve level'ın size map'ine baktığımda sonuç 350 mb olarak kaldı. Yorumunuz için teşekkürler.

Soruda bellek kapasitesi mi yoksa disk kapasitesi mi olduğundan bahsedilmemiş. Benim aklıma ilk bellek kapasitesi geldi. Çünkü kullanılan disk alanı tamamen "Content" içerisinde yer alan dosya boyutu, daha doğrusu bunların "Cook" edilmiş hallerinin dosya boyutudur. Bu, oyun dağıtıma girdikten sonra sadece diske yazma işlemlerinde değişebilir(Save Game).

Bellek kullanımı ise nesnenin yapısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Sahneye eklenen her nesne boyutu az da olsa yükseltecektir zaten, ancak; model verisi çoğunlukla, -aynı mesh kullanıldığı- sürece paylaşılan bellek alanıdır. Ancak daha önce söylediğim gibi bu durum "StaticMesh" örnekleri için geçerli olmasa da istisnai durumları vardır. Bunların ne olduğunu şuan bilmiyorum çünkü "Epic"e evden bağlanma sorunumu çözemedim, araştıramıyorum.