Biraz araştırdım burdada bahsetmişler Spline Aracı ile yol yapılıyormuş. Ama ben normalde indirdigim yol objeleri ve üzerlerine ekledigim textureları kullanıyordum. Hiçte fena olmuyorlardı hatta harika görünüyorlardı. Fakat Admin arkadaşta bu yöntemle yaptığı yollarla bir projenin videosunu koymuş. Ordaki yollar gerçekten mükemmel ve gerçekçi görünüyordu. Benimkiler ise şu şekilde :
Not
Sarı şeritteki bozukluk T yoldan kaynaklanıyor. Orda ufak bir uyuşmazlık oluştuğundan öyle olmuş. Aslında ayrıntılara dikkat ederim ama nasıl çözüleceğini tam bilemedim. Kullandığım texture u çok beğenmiştim. İnternetten buldum. Photoshopta biraz düzenleyerek Oyuna ekledim. Ama bir yöntem var diye tahmin ediyorum. Eğer ucundan ufak ufak kırparsam T için ayrıca bir texture oluşturabilirim.
Bu ise Spline yöntemiyle yaptığım yol. Görüldüğü gibi texture u yanlamasına döşediği için böyle bir sonuç veriyor.
Ben tabiikide hala obje ekleyerek yol yapmaktan yanayım fakat Spline yönteminin daha gerçekçi daha gelişigüzel yollar yaptığıda bariz bir gerçek.
Eğer uygun texture veya texture düzenlemesiyle halledebilirim. Peki bu Spline ne kadar işlevsel? Neler sunuyor bize?
Admin arkadaşın videosuda burada :
Konu : http://www.unrealengineturkiye.com/yol-yapmak-konusu.html
Orada Arkadaşda sormuş yolun kenarlarında biraz kum serpintisi tarzında efekt verilmiş o nasıl yapıldı acaba? Tam dümdüz değil yani.
Birde Spline ile yapılan yol genişletilebilir mi?
Bu ise Spline yöntemiyle yaptığım yol. Görüldüğü gibi texture u yanlamasına döşediği için böyle bir sonuç veriyor.
Ben tabiikide hala obje ekleyerek yol yapmaktan yanayım fakat Spline yönteminin daha gerçekçi daha gelişigüzel yollar yaptığıda bariz bir gerçek.
Eğer uygun texture veya texture düzenlemesiyle halledebilirim. Peki bu Spline ne kadar işlevsel? Neler sunuyor bize?
Admin arkadaşın videosuda burada :
Konu : http://www.unrealengineturkiye.com/yol-yapmak-konusu.html
Orada Arkadaşda sormuş yolun kenarlarında biraz kum serpintisi tarzında efekt verilmiş o nasıl yapıldı acaba? Tam dümdüz değil yani.
Birde Spline ile yapılan yol genişletilebilir mi?