Sizce konu yararlı (Faydalı) mı ?

• Bilmiyorum/Emin Değilim

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2

KralArsla10

Yeni üye
8 Nis 2016
204
14
0
(27) Gaziantep
Arkadaşlar, ben oyun yapmak istiyorum. Ama Insanlar tam olarak nasıl bir oyun isterler yani oyunda nelere dikkat ederler oyunun Içinde nelerin olmasını isterler mesala karakterin en ince hareketleri bile yapması önemli mi ? Benim aklımda korku türünde bir oyun var bu siteye kayıt olduğumdan beri hep korku üzerine çalışma yaptım. Bazı ufak oyunlarda yapmaya çalıştım. Ama asıl oyunum, korku üzerine olacak benim burada sormaya çalştığım oyundaki detaylar vesayre nasıl olmalı ?  Bunu sorma gereği duydum çünkü üzerinde bu kadar uğraştğım bu oyunu kimse beğenmiyecekse oyuna o kadar emek vermenin pek bir anlamı olmaz değilmi bu yüzden tüm deteyları ile nasıl bir oyun yapmalıyız buradaki herkesin ben bu cevaba ihtiyacı var belki fazla uzun yazdım ama arkadaşlar zaman çok değerli doğru değerlendirmeliyiz değil mi ? adminlerden de cevap bekliyorum. Burada onlar daha tecrübeli her kes den cevap bekliyorum. Tabiki eminim herkese faydalı olcaktır. Bu kadar uzun olduğu Için ve sıktıysam sizi özür dilerim.

En basitinden korku oyununu ele alalım, üstünde çalışmakta olduğunuz proje. Genel olarak bu işe ilk girişen tüm arkadaşlar korku oyunu yapıyor. Nadir olarak TPS - Online oyun projesi üstünde çalışan var. Mesela siz; piyasa da 50000 tane korku oyunu olsa sıkılmaz mısınız? Ben şahsen şimdiden sıkılmış durumdayım korku oyunlarından. Herkes bir Outlast veya Silent Hill P.T yapma çabalarında. Olan bir şeyi yapmaya gerek yok, farklı bir fikir her zaman oyuncuyu kendisine çeker. 

Zamanında Unity kullanılarak yapılan Superhot adında bir oyun vardı, oyunun dinamiği çok farklıydı diğer oyunlardan. Piyasaya bomba gibi düştü ve uzun bir süre zirveyi kimseye kaptırmadı. Oyuna genel olarak bakacak olursak, ne model açısından, ne animasyon ne de programlama açısından zorlayacak bir olayı yoktu ama gel gelelim ki satış fiyatları ortada. 

Kısaca anlatmak istediğim olay, olan bir projeyi kopyalamaya gerek yok. Adamlar Battlefield'ı, Call of Duty'i, Outlast'ı yapmış zaten. Eğer onlardan daha iyisini yapabileceğinizi iddia ediyorsanız yolunuz açık olsun :p Daha farklı bir fikir bulun ve başkası sizi kopyalamaya çalışsın. 

Birde bunun yanında çok yüksekten uçmamak lazım. Realist olun. Buna örnek olarak Massive Multiplayer Online vb. gibi projelerinden uzak durmak lazım ilk başta...

Bence de özgün olsun. Yani şuan piyasada zibilyon tane mmorpg oyun var ve neredeyse hepsi birbirinin kopyası. Mesela neden biri çıkıp da "Ben bunu 21. yüzyılda askerleri savaştırayım" demiyor? Özgün oyun fiki bulmak zor değil diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

1985'de Dedemlerin Almanyadan getirdiği Atari marka (aşağıda resimdeki) konsoldan başlayarak günümüzdeki Tüm konsolları ( xbox360 hariç) kullandığımı belirtmek isterim, Playstation 2 zamanından sonra oyun piyasasında baya bir durgunluk oldu, özellikle playstation 3 'de oyunların hikaye ve kurgu olarak hep aynı şekilde olması kullanıcının farklı oyunlara yönelmesi gibi bir istek doğurdu.Korku oyunu veya farklı kategorideki oyunlar hep aynı devam etti, nerde o Alone in the dark lar, silent hill 1'ler resident evil 2 ler demeye başladık. Önceden hikaye gerçekten sağlam oluyordu ve oyun kendini birden fazla defalarca oynatıyordu.Özellikle grafik kalitesi konusundan ziyade, oyun hikayesi ve içeriğindeki renkli içerikler kullancıyı çeken unsurlardır.Bunlara dikkat etmek gerekiyor..

atari-1.jpg