leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,538
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Aklıma bir şey takıldı. Basit bir multiplayer projesi tasarladım denemek için. Oyuncular oyuna bağlanıp isimlerini giriyorlar ve 1 adet obje spawnlayabiliyorlar. Server dahil diğer tüm oyuncular bu spawn olayını ve birbirlerinin isimlerini görebiliyorlar.Objelerde ReplicatedMovement seçeneği ile spawn olduğu için lokasyonda değişiklik olsa bile görülüyorlar.

Fakat buradaki sorun şu. Ben serveri kurdum diyelim ki, bir oyuncu bağlandı isimlerimizi yazdık iyi hoş ikimiz de görüyoruz. Fakat sonradan bağlanan 3. oyuncu ne bizim isimlerimizi görüyor ne de spawn ettiğimiz objeleri görebiliyor. Bu sorun nasıl aşılabilir ? Veriler kayıt altına alınmıyor yani o an serverde olan o olaylar , objelerin spawn olması , isim girişleri vs o olaylar 3.bir kişi girdiğinde ona aktarılamıyor. Sadece anlık olarak beraberlerse yaptıkları şeylerden haberdar olabiliyorlar.

Tüm karakterlere yeterli alana sahip birer trigger collision at, begin overlap ile her client çevreden bilgileri alıp işlesin, biliyorsun ki bir client aslında servera bağlandığında serverda olanları görmüyor, serverdan bilgileri alıp client içinde serverın içeriğini simüle ediyor. Bu mantıkla düşünerek multiplayer sistemlerini kurmak gerekiyor ;)

Peki bu iyi bir yöntemmmiş. Başka bir sorum daha var. Önceden yapıyordum fakat şu an çalışmıyor :D SteamSubsytem kodlarını alıp defaultengineye attım. Pluginsten SteamSubsystemi aktif ettim. Steam ile bağlantı yapmak için bu yeterli değil mi ? GameInstance üzerinden sunucu kurulumu (host) ve Join işlemleri çalışıyor fakat paketleyip girdiğimde steam aktif olmasına rağmen oyunu kurunca arkadaşım bağlanamıyor. LAN seçili değil. Paket development olarak paketlenmiş.

Ama göremiyor. Yani AdvancedSteamSystemi illa kurmak mı lazım? Ue5 İçin yok çünkü...

bende steam kurulu değil maalesef ancak hatırladığım kadarıyla söylüyorum, yeri değişmediyse sol altta + işareti olmalı oradan Add Non-Steam Game deyip oyunun .exe dosyasını göstereceksin, ve oyunu steam üzerinden başlatacaksın, yine de görmüyorsa başka sıkıntı var demektir. Ayrıca düzeltildimi bilmiyorum ama shipping build ile zaten görmüyor steam server ı, sadece develeopment çalışıyordu en son denediğimde. advancedsteamsystemin orijinalinden bir farkı yok yaptıkları işlem aynı, extra birkaç node var sadece