basayx

Yeni üye
21 Ağu 2015
67
1
0
(16) Bursa
Beyler şimdi ben model atıyorum bozuk geliyor, sürükleyip bırakıyorum, importdan seçiyorum ama sonuç hep aynı mesela bir ağaç atıyorum yapraklar filan her şey allak bullak olmuş lütfen yardım.
mzo6q4.jpg

UnLucky' Alıntı:
Wooow Çarpılmış modeller üstüme iylik sağlık  :D

Güldürdün :D

Bu arada ağaçların yapraklarının öyle olması normal,yapraklar saydam resimlerdir ve motor bunları ilk başta saydam görmez.

Materyalden ayarlamanız lazım.

Tüm modeller mi öyle çıkıyor?

SoloWarrior' Alıntı:
UnLucky' Alıntı:
Wooow Çarpılmış modeller üstüme iylik sağlık  :D

Güldürdün :D

Bu arada ağaçların yapraklarının öyle olması normal,yapraklar saydam resimlerdir ve motor bunları ilk başta saydam görmez.

Materyalden ayarlamanız lazım.

Tüm modeller mi öyle çıkıyor?

Jacky' Alıntı:
Asıl sorun modelde değil materyalde. Masked material kullanıp texture'ın alpha kanalını opacity mask girişine bağlayın.

VE LÜTFEN BİR DAHA KONU BAŞLIĞINA BU ŞEKİLDE YARDIM LÜTFEN YAZMAYIN! :)

Yav dostlar biraz daha açsanız şu metaryal işini nasıl yapacam hangi programla biraz anlatabilrseniz sevinirim :) Başlığıda düzelttim :D

SoloWarrior' Alıntı:
Textureyi objenin üstüne sürükleyince çıkan materyal varya.

Ona çift tıkla biraz kurcala ordaki şeyleri görürsün zaten.

Yav yarım saatir bakıyorum bir şey bulamadım her tiki kaldırıp açtım, her şeyi seçip kaldırdım ama bir türlü olmadı hala aynı ve birde metaryalleri atmadan oluyor sanırım, texturelide texturesizde ayı durumda :I

----------------

Birde bir texture atınca tüm ağacı kaplıyor :D Yani dallara ayrı, kütüğe ayrı, yapraklara ayrı texture atamıyorum direk birine attığım tüm ağaca dağalıyor. Yardımcı olursan sevinirim adam gibi kullanmaya bir türlü başlayamadım şu UE ye :D

Ağacın bölümleri material id lere ayrılmamışsa (hangi texurenin nereye geleceği belirlenmemişse) öyle olur.

Material id herşeyi tam olarak karşılayamadığı için bazı objelere elle texture verilir.

Bunun sonucunda o objenin tek material id'ı olur ve uv texture dediğimiz texture tipi oluşur.

Bu oluşan resme bakarsanız ağaçta kullandığınız textureleri görürsünüz.

Modelleme programı bunları objenin üstüne gelecek şekilde otomatik çıkarır ve sizde tek material id'e atarsınız.

Kısacası yukarda anlattığım şey uv map.

İstersen araştırabilirsin (araştırman gerekli).

Şu sıralar ue giremiyorum pek,başka bir arkadaş atmaz ise yarın atabilirim.

(Modelleme ile uğraşıyorum ve odaklandım,şimdi unreal engine girmek bozar bu ortamı :) )

SoloWarrior' Alıntı:
Ağacın bölümleri material id lere ayrılmamışsa (hangi texurenin nereye geleceği belirlenmemişse) öyle olur.

Material id herşeyi tam olarak karşılayamadığı için bazı objelere elle texture verilir.

Bunun sonucunda o objenin tek material id'ı olur ve uv texture dediğimiz texture tipi oluşur.

Bu oluşan resme bakarsanız ağaçta kullandığınız textureleri görürsünüz.

Modelleme programı bunları objenin üstüne gelecek şekilde otomatik çıkarır ve sizde tek material id'e atarsınız.

Kısacası yukarda anlattığım şey uv map.

İstersen araştırabilirsin (araştırman gerekli).

Şu sıralar ue giremiyorum pek,başka bir arkadaş atmaz ise yarın atabilirim.

(Modelleme ile uğraşıyorum ve odaklandım,şimdi unreal engine girmek bozar bu ortamı :) )

en son böyle birşey oldu ama hala yapraklar aynı ancak gövdenin texturelerini filan oldu ama yinede yapraklar saydam değil :(

Jacky hocanın söylediği ayarları o yaprağın materyaline yapmalısın.

Jacky'nin söylediği masked olayını materyal penceresinin sol alt kısmındaki panelden yapabilirsin.

Texturenin alpha kanalı ise texture çıkış pinlerinin en alttaki gri gibi olandır.

Onu opacity mask e bağlayacaksınız.

Ve save yapıp tekrar ağaca atın düzelmiş olacaktır.

SoloWarrior' Alıntı:
Jacky hocanın söylediği ayarları o yaprağın materyaline yapmalısın.

Jacky'nin söylediği masked olayını materyal penceresinin sol alt kısmındaki panelden yapabilirsin.

Texturenin alpha kanalı ise texture çıkış pinlerinin en alttaki gri gibi olandır.

Onu opacity mask e bağlayacaksınız.

Ve save yapıp tekrar ağaca atın düzelmiş olacaktır.

lyZ3zp.jpg

Mask dediğiniz şeylerden ancak iki tane buldum onları da seçtim bişi olmadı ben bu işin acemisiyim unityden geldim bişey analamadım :D Biraz açıklarsanız çooooook memnun kalacağım yani acemice anlatırsanız mutlu olurum :)

Bak şimdi.

Texture sample yazan varya.

Onun beyaz çıkışını sadece base color a bağlayacaksın.

Texture samplenin gri (mavinin altındaki) çıkışı ise opacity mask yazana bağlayacaksın.

SoloWarrior' Alıntı:
Bak şimdi.

Texture sample yazan varya.

Onun beyaz çıkışını sadece base color a bağlayacaksın.

Texture samplenin gri (mavinin altındaki) çıkışı ise opacity mask yazana bağlayacaksın.

Yardımın için çok saol bu sefer oldu :D Şimdi bir sorum daha olacak cevaplarsan sevinirim. Ben bu ağaca fazla yaklaşamıyorum yani yapraklarınının sınırına girdiğimde collider varmış gibi ilerleyemiyorum o yöne. Üstelik collisionu trigger ayarladım :I Bu konudada yardımcı olursan sevinirim.