Beyler şimdi ben model atıyorum bozuk geliyor, sürükleyip bırakıyorum, importdan seçiyorum ama sonuç hep aynı mesela bir ağaç atıyorum yapraklar filan her şey allak bullak olmuş lütfen yardım.
UnLucky' Alıntı:Wooow Çarpılmış modeller üstüme iylik sağlık![]()
SoloWarrior' Alıntı:UnLucky' Alıntı:Wooow Çarpılmış modeller üstüme iylik sağlık![]()
Güldürdün
Bu arada ağaçların yapraklarının öyle olması normal,yapraklar saydam resimlerdir ve motor bunları ilk başta saydam görmez.
Materyalden ayarlamanız lazım.
Tüm modeller mi öyle çıkıyor?
Jacky' Alıntı:Asıl sorun modelde değil materyalde. Masked material kullanıp texture'ın alpha kanalını opacity mask girişine bağlayın.
VE LÜTFEN BİR DAHA KONU BAŞLIĞINA BU ŞEKİLDE YARDIM LÜTFEN YAZMAYIN!![]()
SoloWarrior' Alıntı:Textureyi objenin üstüne sürükleyince çıkan materyal varya.
Ona çift tıkla biraz kurcala ordaki şeyleri görürsün zaten.
SoloWarrior' Alıntı:Ağacın bölümleri material id lere ayrılmamışsa (hangi texurenin nereye geleceği belirlenmemişse) öyle olur.
Material id herşeyi tam olarak karşılayamadığı için bazı objelere elle texture verilir.
Bunun sonucunda o objenin tek material id'ı olur ve uv texture dediğimiz texture tipi oluşur.
Bu oluşan resme bakarsanız ağaçta kullandığınız textureleri görürsünüz.
Modelleme programı bunları objenin üstüne gelecek şekilde otomatik çıkarır ve sizde tek material id'e atarsınız.
Kısacası yukarda anlattığım şey uv map.
İstersen araştırabilirsin (araştırman gerekli).
Şu sıralar ue giremiyorum pek,başka bir arkadaş atmaz ise yarın atabilirim.
(Modelleme ile uğraşıyorum ve odaklandım,şimdi unreal engine girmek bozar bu ortamı)
SoloWarrior' Alıntı:Jacky hocanın söylediği ayarları o yaprağın materyaline yapmalısın.
Jacky'nin söylediği masked olayını materyal penceresinin sol alt kısmındaki panelden yapabilirsin.
Texturenin alpha kanalı ise texture çıkış pinlerinin en alttaki gri gibi olandır.
Onu opacity mask e bağlayacaksınız.
Ve save yapıp tekrar ağaca atın düzelmiş olacaktır.
SoloWarrior' Alıntı:Bak şimdi.
Texture sample yazan varya.
Onun beyaz çıkışını sadece base color a bağlayacaksın.
Texture samplenin gri (mavinin altındaki) çıkışı ise opacity mask yazana bağlayacaksın.
SoloWarrior' Alıntı:Collider ile alakali bir sorun gibi
Colliderleri devre disi birakmayi deneyin birde.
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.