TornadoTT

Yeni üye
24 Kas 2015
280
13
0
31
(6) Ankara
1-)Crosshair yanlış yerde duruyor.(resim1)Benim istediğim LineTracein vurucağı yöne bakması bunu nasıl yapabilirim?
2-)Birde kamera ters tarafta dururken silahın yönüne göre ateş ediyor(resim2).Bu durumda ateş tuşuna bastığımzda silahı ve karakteri crosshair yönüne çevirmem gerek bunu nasıl yaparım?
r8pXW3.png

P6N28O.png

Ne yaptın, nasıl yaptın da olmadı? Ekranın ortasına mı çizdin "Crosshair"ı?

En garanti yöntem; "Line Trace"in "Hit" pozisyonunu "Screen Space" pozisyonuna dönüştürüp, oraya çizmektir. "Line Trace" bir şeye çarpmıyorsa da, "Line Trace"e silah menzili kadar limit verip, bitiş noktasını dönüştürüp çizmektir yada bu kısım oyun dinamiklerine göre değişiklik gösterebilir.

cahitburak' Alıntı:
Ne yaptın, nasıl yaptın da olmadı? Ekranın ortasına mı çizdin "Crosshair"ı?

En garanti yöntem; "Line Trace"in "Hit" pozisyonunu "Screen Space" pozisyonuna dönüştürüp, oraya çizmektir. "Line Trace" bir şeye çarpmıyorsa da, "Line Trace"e silah menzili kadar limit verip, bitiş noktasını dönüştürüp çizmektir yada bu kısım oyun dinamiklerine göre değişiklik gösterebilir.

Evet ekranın ortasına çizdirdim.

Hit pozisyonunu nasıl screen space e dönüştürücem?İmpact Locationu alıp vector2d breakmı yapmam gerekli?
Silah menzili limitini nasıl ayarlarım?

TornadoTT' Alıntı:
2-)Birde kamera ters tarafta dururken silahın yönüne göre ateş ediyor(resim2).Bu durumda ateş tuşuna bastığımzda silahı ve karakteri crosshair yönüne çevirmem gerek bunu nasıl yaparım?

Herhalde o "Rotator"ı hesaplamayı sormuyorsundur. Onu soruyorsan basitçe; kameranın yada "PlayerController"ın("Controller Rotation" kullanılıyorsa) "Rotation"ı ile aynı. Yok onu sormuyor da o "Rotation"a karakteri döndürmeyi soruyorsan;
sen bari yapma bunu. Nasıl bir karakter daha doğrusu nasıl bir "Control Logic" var yada olacak bu oyunda? Karakterin nasıl hareket ediyor? Örneğin sola basınca o yöne dönüyor mu ("Add Controller Yaw Input" gibi bir yöntem varmı?) yoksa o yöne kayma hareketi (strafe) mi yapıyor? TPS ama FPS gibi Corsshair"a mı baktırmak istiyorsun? Karakterin bakma pozisyonu nasıl hesaplanıyor? Oyun mekanikleri nasıl normalde? Nedir bu oyun TPS gibi görünüyor ama GTA'daki gibi FPS-TPS sistemi mi kurmak istiyorsun?

TornadoTT' Alıntı:
Hit pozisyonunu nasıl screen space e dönüştürücem?İmpact Locationu alıp vector2d breakmı yapmam gerekli?
Jacky' Alıntı:
Hit Location pinini sürükleyip Project World to Screen diye aratın.
Aynen.

SoloWarrior' Alıntı:
Jacky' Alıntı:
Project World to Screen'in Player girişine Player Controller'ı bağlamanız gerekli.

Bu Project World to Screen olayı yeni mi geldi?

Off-screen olan işaretleri vs. göstermek için kullandığım sistem ile değiştirsemmi?

Hayır. 3D oyun motorunun olmazsa olmazıdır. Hepsinin "Model-View-Projection" dönüşümü yaptığını düşünürsek.

Ne olur değiştir, sen nasıl hesaplıyordun ki?

cahitburak' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:
Bu Project World to Screen olayı yeni mi geldi?

Off-screen olan işaretleri vs. göstermek için kullandığım sistem ile değiştirsemmi?

Hayır. 3D oyun motorunun olmazsa olmazıdır. Hepsinin "Model-View-Projection" dönüşümü yaptığını düşünürsek.

Hocam bir ton node vs. var,ben fazla uçmuşum değiştiriyorum :D

4.8'de vs. yoktu,yada benim dikkatszliğim :shy:

cahitburak' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:

Herhalde o "Rotator"ı hesaplamayı sormuyorsundur. Onu soruyorsan basitçe; kameranın yada "PlayerController"ın("Controller Rotation" kullanılıyorsa) "Rotation"ı ile aynı. Yok onu sormuyor da o "Rotation"a karakteri döndürmeyi soruyorsan;
sen bari yapma bunu. Nasıl bir karakter daha doğrusu nasıl bir "Control Logic" var yada olacak bu oyunda? Karakterin nasıl hareket ediyor? Örneğin sola basınca o yöne dönüyor mu ("Add Controller Yaw Input" gibi bir yöntem varmı?) yoksa o yöne kayma hareketi (strafe) mi yapıyor? TPS ama FPS gibi Corsshair"a mı baktırmak istiyorsun?  Karakterin bakma pozisyonu nasıl hesaplanıyor? Oyun mekanikleri nasıl normalde? Nedir bu oyun TPS gibi görünüyor ama GTA'daki gibi FPS-TPS sistemi mi kurmak istiyorsun?

TornadoTT' Alıntı:
Jacky' Alıntı:
Hit Location pinini sürükleyip Project World to Screen diye aratın.
Aynen.

Sistemde aim offset var mouse nereye çevrilirse karakter o yöne bakıyo.Locomotion blendspace birde tabiki basit yürüme koşma.
Ama kamerayı karakterin etrafında döndürebiliyoruz.Sağa çevirirsen karakter sola bakmaya başlıyo tam surat hizasına gelince sağa bakıyo add controller yaw ınput yani, sistemim böyle.
Yapmaya çalıştığım sistem şu >
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Ama haklısın kolay bi soruydu ateş ettiğim zaman karakteri screen nereye bakıyosa o yöne çevirirsem hallolur bi an beynim durdu.

TornadoTT' Alıntı:
Ama haklısın kolay bi soruydu ateş ettiğim zaman karakteri screen nereye bakıyosa o yöne çevirirsem hallolur bi an beynim durdu.

Kolaylığından değil, "SetRotation"dan "AddRotation"a, "AddControllerYawInput"dan "LookAt"a kadar pek çok cevabı var sorunun. "Bilgi yetersizliği var soruda" anlamında söyledim.

SoloWarrior' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:
cahitburak' Alıntı:
Şaka yaptım, istersen değiştirme yani, bana ne. O, senin bileceğin birşey. ;)

cahitburak' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:

Kolaylığından değil, "SetRotation"dan "AddRotation"a, "AddControllerYawInput"dan "LookAt"a kadar pek çok cevabı var sorunun. Bilgi yetersizliği var soruda anlamında söyledim.

SoloWarrior' Alıntı:
Şaka yaptım, istersen değiştirme yani, bana ne. O Senin bileceğin birşey.

Daha pratiği varken neden saçma işlemler ile motoru yorayım ki?

Benim bildiğim motor tüm node'ları koda çevirip çalıştırıyor,buna göre değiştirmem lazım.

Neden yardım ederken şunu şöyle değiştir demeye tereddüt ediyorsun anlamıyorum?

Verdiğin bilgi doğru olmasına rağmen..

cahitburak' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:

Kolaylığından değil, "SetRotation"dan "AddRotation"a, "AddControllerYawInput"dan "LookAt"a kadar pek çok cevabı var sorunun. "Bilgi yetersizliği var soruda" anlamında söyledim.

Doğru orası yani anlatamadım derdimi.O konuda dikkat ederim artık.

SoloWarrior' Alıntı:
cahitburak' Alıntı:
Kolaylığından değil, "SetRotation"dan "AddRotation"a, "AddControllerYawInput"dan "LookAt"a kadar pek çok cevabı var sorunun. Bilgi yetersizliği var soruda anlamında söyledim.

Şaka yaptım, istersen değiştirme yani, bana ne. O Senin bileceğin birşey.

Solocum, senin her şeyi mükemmel yapmanı sağlamak için çok iş var. O yüzden sen bir yerde doğru yöntemi gördüğünde, öğrendiğinde onları düzelt ben söylemeden yada söylemeyi unutursam falan diye olur mu? ;)

cahitburak' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

Solocum, senin her şeyi mükemmel yapmanı sağlamak için çok iş var. O yüzden sen bir yerde doğru yöntemi gördüğünde, öğrendiğinde onları düzelt ben söylemeden yada söylemeyi unutursam falan diye olur mu? ;)

Google çeviriyi yapan ekiple bir akrabalık filan var mı ? :)

Zaten çalışıp çalışmadığını deneyecektim,fakat her zaman motoru açıp birşeyler deneme şansım olmuyor,o yüzden ortamda bilgili birileri varsa hemen atlıyorum.

Yardım edersin veya etmezsin sana kalmış,birşeyleri öğrenmek için yapmayacağım şeyler yok :p

SoloWarrior' Alıntı:
cahitburak' Alıntı:

Google çeviriyi yapan ekiple bir akrabalık filan var mı ? :)

Zaten çalışıp çalışmadığını deneyecektim,fakat her zaman motoru açıp birşeyler deneme şansım olmuyor,o yüzden ortamda bilgili birileri varsa hemen atlıyorum.

Yardım edersin veya etmezsin sana kalmış,birşeyleri öğrenmek için yapmayacağım şeyler yok :p

Solocum, bence sende disleksi var, ne metaforları anlıyorsun ne de normal cümleleri. Ben bilgi paylaşımında bulundum zaten. Doğru olanı söyledim. Sen onu uygulayayım mı diyorsun, o sana kalmış beni ilgilendirmez. Bunun Google Çeviri ile ne ilgisi var? Hangi cümlede anlam, sözdizim yada başka bir hata var. Laf sokacaksan da daha zekice olsun lütfen, alınmam öyle şeylere ama ergen tribi gibi olmasın. Neden sana yaptığım açıklamaların açıklamalarının açıklamalarını yapmak zorunda kalıyorum, bilmiyorum.