ceri

Yeni üye
24 Kas 2019
144
18
0
(6) Ankara
Yaptığım klon karakterler oyuncu space'e bastığı zaman oyuncunun konumunda spawnlanıyor. Ardından 5 saniye boyunca oyuncu saldırı yaptığında bu klonlar da saldırı yapıyor ve 5 saniyenin sonunda yok oluyor. Ancak bu klonlar saldırı yaparken rakibe odaklanmaları gerekiyor yoksa saldırılar rakibe isabet etmiyor. 
 Bu yüzden ben de bir aktör oluşturdum, daha sonra ai tree kullanarak bu aktörü klonun odağı olarak belirledim. Bu çalıştı, ancak yalnızca aktörü haritada bir yere koyduğumda çalışıyor. Ama benim yapmak istediğim bu aktörü tüm düşman karakterlerin BP'ine yerleştirip klonların bu düşmanlara odaklanmasını sağlamak. Bu şekilde bir düşmanın BP'inin içine yerleştirdiğimde ise çalışmıyor.
skiwc8.png
[/url][/img]
rh4x8U.png
[/url][/img]
KIHLca.png
[/url][/img]
Uzi82x.png
[/url][/img]
hawaBg.png
[/url][/img]

Sana farklı birkaç yöntem söyleyebilirim, eğer düşman karakterlerini tek bir parent BP üzerinden oluşturursan ve klonunu bu parent bp ye tick veya timeline ile cast ler isen find look at rotation ile tüm childBP lere doğrudan odaklanacaktır ki mantıklı olan da budur, diğer yöntem geniş bir box trace ile klonu spawnlar isen ve düşman karakterler için bir object channel tanımlarsan yine look at rotation ile odaklarsın, diğer yöntem klona sphere collision yerleştirip düşman karakterler ve klon için interface oluşturursan overlap ile doğrudan düşmana yöneltebilirsin, ancak bunda şöyle bir sorun oluyor klon spawn olduğunda düşman sphere içinde ise bunu CCD açık olsa bile overlap olarak kabul etmiyor, bende de bir bölümde aynı sorun oluştu tick vs kullanmamak için 0.1 saniyelik bir timeline oluşturdum ve sphere radiusu 0 dan istediğim genişliğe 0.1 saniyede büyüterek begin overlap durumuna geçirmiş oldum. daha farklı yöntemler de türetilebilir sadece fikir vermek için yazdım bunları kolay gelsin

nonlinear' Alıntı:
Sana farklı birkaç yöntem söyleyebilirim, eğer düşman karakterlerini tek bir parent BP üzerinden oluşturursan ve klonunu bu parent bp ye tick veya timeline ile cast ler isen find look at rotation ile tüm childBP lere doğrudan odaklanacaktır ki mantıklı olan da budur, diğer yöntem geniş bir box trace ile klonu spawnlar isen ve düşman karakterler için bir object channel tanımlarsan yine look at rotation ile odaklarsın, diğer yöntem klona sphere collision yerleştirip düşman karakterler ve klon için interface oluşturursan overlap ile doğrudan düşmana yöneltebilirsin, ancak bunda şöyle bir sorun oluyor klon spawn olduğunda düşman sphere içinde ise bunu CCD açık olsa bile overlap olarak kabul etmiyor, bende de bir bölümde aynı sorun oluştu tick vs kullanmamak için 0.1 saniyelik bir timeline oluşturdum ve sphere radiusu 0 dan istediğim genişliğe 0.1 saniyede büyüterek begin overlap durumuna geçirmiş oldum. daha farklı yöntemler de türetilebilir sadece fikir vermek için yazdım bunları kolay gelsin
Hocam ilk söylediğiniz yöntemi yapmaya çalıştım ama tam anlayamadım :huh:  biraz daha açar mısınız. Şimdiden teşekkürler.