Korbey

Yeni üye
23 Ağu 2015
93
8
0
(16) Bursa
Merhaba arkadaşlar benim yapmak istediğim şey diyelim bir kutu var ve e ye basınca kutuyu alıyoruz ve her kutu aldığımızda alınan kutu sayısı(bu ekranda yazıcak) bir artıyor yani ekranda kutu sayısı :0  yazıcak ve her kutu aldığımızda ekrandaki yazıdaki sayi da artacak cevap verecek herkese şimdiden çok teşekkürler.

Bunun için item classlarından stack olabilecek itemlar diye bir değişken yapıp, eğer stack olabilecek itemlar aynı isimde ise +1 olarak ekle komutunu vermelisin. Ben şu şekilde bir sistem kullanıyorum:

jb7k05.jpg

2dvn6hg.jpg

Tek resme sığmadığı için 2 ye böldüm, ilk resimin devamı 2. resim.

qukla' Alıntı:
Bunun için item classlarından stack olabilecek itemlar diye bir değişken yapıp, eğer stack olabilecek itemlar aynı isimde ise +1 olarak ekle komutunu vermelisin. Ben şu şekilde bir sistem kullanıyorum:

jb7k05.jpg

2dvn6hg.jpg

Yorumun için çok teşekkürler bende slendermandeki gibi kagit toplama olayıiçin sormuştum ben float larla yapmaya çalıştım olmadı bide bunu deniyim tekrar saol

qukla' Alıntı:

jb7k05.jpg

2dvn6hg.jpg

Hocam actor bp daha iyi olurdu sanki?

SoloWarrior' Alıntı:
qukla' Alıntı:

jb7k05.jpg

2dvn6hg.jpg

Hocam actor bp daha iyi olurdu sanki?

Senin önerin nedir

Korbey' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar benim yapmak istediğim şey diyelim bir kutu var ve e ye basınca kutuyu alıyoruz ve her kutu aldığımızda alınan kutu sayısı(bu ekranda yazıcak) bir artıyor yani ekranda kutu sayısı :0  yazıcak ve her kutu aldığımızda ekrandaki yazıdaki sayi da artacak cevap verecek herkese şimdiden çok teşekkürler.

Aynı sorun bende de vardı aynı tarza bir oyun yapıyorum bende eğer sorunun çözülmediyse alınan nesnenin sayısını göstermeyi anlatabilirim.

basayx' Alıntı:
Korbey' Alıntı:

Aynı sorun bende de vardı aynı tarza bir oyun yapıyorum bende eğer sorunun çözülmediyse alınan nesnenin sayısını göstermeyi anlatabilirim.

Şuan başaramadım anlatırsan sevinirim

e tuşu yazan widget ekle objeye gelince 1 yazsın 2. objeye gelince diyelim e tuşuna basınca 1. olan destroy (remove) olsun ve 2. olan gözükür böylelikle istediğin kadar yapabilirsin,anlamadıysan detaylı anlatabilirim

d2L80Z.png

AqOng7.png
J4Vq6q.png

GkZP5y.png

Eve geldimi,yetiştireceğim diye bir yerimi yırtıyordum :D

Daha optimize,iyi çalışan biçimi yapılabilir ama acele ettim böyle birşey çıktı.

Sen editleyerek yaparsın zaten.

Çalışıyor haberin olsun.

Korbey' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:
Eve geciyorum.

Bir aksilik olmaz ise 45dk ya atacagım.

Yesss

- Önce temas edilecek şeye bir box trigger ekle onu o kenardaki modify kısmının basic bölmesinde bulursun.
- Sonra blueprint leveli aç.
- Sağ taraftaki function bölümüne gel ve yeni bir function ekle ismini AddScores yap ardından details kısmından inputs bölümüne yeni bir tane aç ve ismini AddToScores yapıp cinsini integer olarak belirle.
- Sonra bi değişken ekle (variables) ismini Scores yap ve detail kısmından tipini yine integer yap.

d2L8oQ.jpg

- Resimdeki bağları kurduktan sonra Event Graph a geri döneceksin.

gAP2V2.jpg

- Eğer herşeyi doğru yaptıysan sorunsuz şekilde çalışır. Ancak eğer bu sayının aynı yerden sadece birkez artmasını istiyorsan destroy komutu ile boxtriggerı yok etmen gerek :)
- Yardımcı oluysa rep plse :D

SoloWarrior' Alıntı:
d2L80Z.png

AqOng7.png
J4Vq6q.png

GkZP5y.png

Daha optimize,iyi çalışan biçimi yapılabilir ama acele ettim böyle birşey çıktı.

Çalışıyor haberin olsun.

İlk fotoğrafta yazdığın yerler hangisi (level bluprint vb.)

Korbey' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:
d2L80Z.png

AqOng7.png
J4Vq6q.png

GkZP5y.png

Çalışıyor haberin olsun.

İlk fotoğrafta yazdığın yerler hangisi (level bluprint  vb.)

İlk fotoğraftaki şey bir actor blueprint.

Sağ tıklayıp blueprint class derseniz orda sorar ne olsun diye,actor e tıklayın.

Actor bp nin içeriğinde bir tane kutu(statich mesh) ve bir tane collison box var.

SoloWarrior' Alıntı:
Korbey' Alıntı:
İlk fotoğrafta yazdığın yerler hangisi (level bluprint  vb.)

Sağ tıklayıp blueprint class derseniz orda sorar ne olsun diye,actor e tıklayın.

Actor bp nin içeriğinde bir tane kutu(statich mesh) ve bir tane collison box var.

Bu iki şeyin farkı ne bide sonradan o kutunun şeklini nasıl degistiricem

Korbey' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

Bu iki şeyin farkı ne bide sonradan o kutunun şeklini nasıl degistiricem

Bu iki şey derken hangi iki şey?

Actor bp de statich mesh eklediğinizde details panelinden hangi mesh olacağını seçiyorsunuz.

Kutuya ordan bir bina bile atayabilirsiniz :)