Korbey

Yeni üye
23 Ağu 2015
93
8
0
(16) Bursa
Merhaba arkadaşlar benim yapmak istediğim şey diyelim bir kutu var ve e ye basınca kutuyu alıyoruz ve her kutu aldığımızda alınan kutu sayısı(bu ekranda yazıcak) bir artıyor yani ekranda kutu sayısı :0  yazıcak ve her kutu aldığımızda ekrandaki yazıdaki sayi da artacak cevap verecek herkese şimdiden çok teşekkürler.

Ekrana yazdıracağınız widgetin.

5 Kağıt Bulundu gibi.

Burdaki 5 yazısı ile kağıt bulundu yazısı ayrı olacak bu arada.(aynı text üzerinde olmayacaklar.)

Onu şöyle yapıyorsun :

Text oluşturduğunda details paneli varya yan tarafta.

Ordan yazıyı ayarladığımız yere 0 yaz,sonra yanında bind var ona tıkla create binding de orası açılır.

Önemli değil,insan hep kendisi için birşey yapınca sıkılıyor.

Biraz birşeyler yapıp motoru kapatıyorum,foruma bakıyorum sonra 10-15 dk agar.io rahatlatıyor :cool:

Korbey benim sana ilk attığım sistem çok zor değil ve çalışıyor, Mesela şu örnekte benzin bidonu stack olabilir şekilde belirlenmiş ve 5 tane var, diğerleri stack olamaz şekilde belirlenmiş :

29kq96o.jpg

Bana sorarsan biraz onu kurcala derim takıldığın yer olursa sorabilirsin.

qukla' Alıntı:
Korbey benim sana ilk attığım sistem çok zor değil ve çalışıyor, Mesela şu örnekte benzin bidonu stack olabilir şekilde belirlenmiş ve 5 tane var, diğerleri stack olamaz şekilde belirlenmiş :

29kq96o.jpg

Bana sorarsan biraz onu kurcala derim takıldığın yer olursa sorabilirsin.
Hocam o butonlar bozmuş işi.

O butonlar ile paylaşıranız oyuna hakaret etmiş olursunuz bence :)

SoloWarrior' Alıntı:
Korbey' Alıntı:
Bu iki şeyin farkı ne bide sonradan o kutunun şeklini nasıl degistiricem

Bu iki şey derken hangi iki şey?

Actor bp de statich mesh eklediğinizde details panelinden hangi mesh olacağını seçiyorsunuz.

Kutuya ordan bir bina bile atayabilirsiniz :)

Solo yaptıklarının aynısını yaptım olmadı

basayx' Alıntı:
Korbey' Alıntı:

- Önce temas edilecek şeye bir box trigger ekle onu o kenardaki modify kısmının basic bölmesinde bulursun.
- Sonra blueprint leveli aç.
- Sağ taraftaki function bölümüne gel ve yeni bir function ekle ismini AddScores yap ardından details kısmından inputs bölümüne yeni bir tane aç ve ismini AddToScores yapıp cinsini integer olarak belirle.
- Sonra bi değişken ekle (variables) ismini Scores yap ve detail kısmından tipini yine integer yap.

d2L8oQ.jpg

- Resimdeki bağları kurduktan sonra Event Graph a geri döneceksin.

gAP2V2.jpg

- Eğer herşeyi doğru yaptıysan sorunsuz şekilde çalışır. Ancak eğer bu sayının aynı yerden sadece birkez artmasını istiyorsan destroy komutu ile boxtriggerı yok etmen gerek :)
- Yardımcı oluysa rep plse :D
Abi olmadı

SoloWarrior' Alıntı:
Korbey' Alıntı:
İlk fotoğrafta yazdığın yerler hangisi (level bluprint  vb.)

İlk fotoğraftaki şey bir actor blueprint.

Sağ tıklayıp blueprint class derseniz orda sorar ne olsun diye,actor e tıklayın.

Actor bp nin içeriğinde bir tane kutu(statich mesh) ve bir tane collison box var.
Tamam başardım Cube collision box dan küçük olmalıymış

SoloWarrior' Alıntı:
d2L80Z.png

AqOng7.png
J4Vq6q.png

GkZP5y.png

Eve geldimi,yetiştireceğim diye bir yerimi yırtıyordum :D

Daha optimize,iyi çalışan biçimi yapılabilir ama acele ettim böyle birşey çıktı.

Sen editleyerek yaparsın zaten.

Çalışıyor haberin olsun.

Enable input ve disable input u neden kullandık ve ne işe yarıyorlar

Korbey' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:
d2L80Z.png

AqOng7.png
J4Vq6q.png

GkZP5y.png

Eve geldimi,yetiştireceğim diye bir yerimi yırtıyordum :D

Daha optimize,iyi çalışan biçimi yapılabilir ama acele ettim böyle birşey çıktı.

Sen editleyerek yaparsın zaten.

Çalışıyor haberin olsun.

Enable input ve disable input u neden kullandık ve ne işe yarıyorlar

Actor class in input alabilmesini sağlıyorlar bu şekilde.

Mesela actorde enable input koymasaydık e tuşuna bastığımızda o actorde bir tetiklenme olmayacaktı.