KaiZen

Yeni üye
5 Tem 2015
1
0
0
(71) Kırıkkale
Öncelikle herkeze merhaba UE ye yeni başladım aklımda bir hayatta kalma oyunu dair bir kaç fikir var fakat internette pek hayatta kalma ile ilgili pek mataryel bulamadım nasıl yapacağımıda bilmiyorum acaba yardım edebilirmisiniz ?

Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz. Yani programın içerisinde de materyal olayı mevcut biraz ilk kafam karıştı ^^ Materyal yerine framework gibi bir terim kullanırsanız daha açık olur.

İstediğiniz olaya gelince;
https://wiki.unrealengine.com/Survival_sample_game burda bulunan linkte C++ survival oyunu var. 
Derslere gelirsek; google üstünde bununla alakalı çok tutorial mevcut, hepsinin linkini vermem çok zor, fakat google'da Unreal Engine 4 survival tutorial diye ararsanız sonuçlara ulaşmanız mümkün.

Khameria' Alıntı:
odabas.32' Alıntı:
Bulursanız çok sevinirim :)

Basit Inventory Yapımı

Basit Örnekler | Açlık Sistemi, Eğilme vb. gibi sistemler

Açlık sistemi ile susuzluk sistemi aynı mantığa dayanıyor. Bu sebeple aynı şekilde yapılabilir.
Bunun dışında koşmak, koşulduğu takdirde yorulmak gibi sistemler yapılabilir bununda mantalitesi bayağı bir yakın :)

Teşekkürler :) peki ağaç kesme gibi sistemleri yapabileceğim bi ders varmı?

odabas.32' Alıntı:
Teşekkürler :) peki ağaç kesme gibi sistemleri yapabileceğim bi ders varmı?

Şu şekilde yaptım ;
3 Tane Variable ekledim. Bunlar;

MaxHealthPoints : Ağacın Maksimum Olabilecek Canı
CurrentHitPoints : Ağacın Güncel Olarak Değişen Canı
RespawnTime : Ağacın Tekrar Çıkma Süresi

Agac ve OrnekSpawnObject adında iki adet 'Blueprint Actor' oluşturdum

Aşağıdaki tüm Resimler Agac Blueprint'inden;

En basit hali ile bu şekil yapabilir ve kendine göre yorumlayıp daha iyi bir şekilde kullanabilirsin. :)