furkanxdgs4

Yeni üye
14 May 2016
153
9
0
Belirtilmemiş
Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Grass Type kullanarak materyali kullandığımız yerde istediğimiz tipte çimenleri otomatik olarak oluşturabiliyoruz. Materyali boyadığımız yerde çimeni oluşturmak güzel bir şey ancak şöyle bir sorunum var. Ben fiziksel olarak hareket edebilen/yalpalanabilen yeşillikler yapmak istiyorum ve Jonas Moolgard adındaki kanalının bu konu üzerinde duran bir tutorial serisi var. Ordaki ana temayı anladığım kadarıyla kısaca anlatmak gerekirse Foliage Tool üzerinden yeşillik olan objeyi level üzerinde dağıtmak ve sonrasında karakter blueprinti üzerinden gereken yeşillik objeye ulaşıp onun yerine iskelet sistemi ile donatılmış bir yeşillik oluşturup eski static mesh'i silmek. Ancak şöyle bir sorunum var ki ben Foliage Tool yerine Grass Type kullanmak istiyorum çünkü kontrol etmesi daha kolay, level üzerinde yerleştirmesi daha hızlı ve render süresi olarak çok hızlı. Tutorial serisinde özellikle 5. videoya bakıp adamın ne yaptığını anlayabilirsiniz ancak ben öyle yapmak istemiyorum. 
Ana sorum şu: Grass Type'li materyalle level'ı boyarken oluşan Grass Type içerisinde seçilmiş objelere karakter blueprint'i üzerinden nasıl ulaşabilirim? Ve bunları nasıl skeletal mesh'lerle değiştirebilirim?

Bu istediğiniz şey baya karmaşık bir sistem. Bu istediğinizi burada açıklayan çıkacaktır ama size yeterli olur mu onu bilmiyorum. Bir kaç video link bırakayım belki faydası olur. Sanırım istediğiniz sistem 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
. Diğer ders videoları Burada ve Burada. Ve bir de grass type ile ilgili bir anlatım Burada. Unrealın forumunda bununla ilgili Konu açılmış. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar ve iyi çalışmalar.

Evet istediğim sistem videodaki benzer bir sistem ancak videoda çok daha fazla gelişmiş ve oyun mekaniklerinde böyle bir şeyin olması hoş olmaz benim açımdan. En kolayı para biriktirip alınabilir ancak dışardan aldığım sistemlerle oyunumu tamamlamak istemiyorum. Şuan altyapısıyla ilgili olan bir belgesine bakıyorum ve istediğim teknikte bir altyapısı yok. Yani material üzerinden işleyen değil, Foliage Tool üzerinden işleyen bir sistem. Ve gördüğüm kadarıyla tam olarak istediğim bir sistem değil çünkü bu sistem sadece static mesh üzerinde işlem yapmamıza olanak veriyor. Yani uzun bir çalı benzeri bir şey koyup bir kısmının hareket etmesi diğer kısmın fiziksel olarak hareketini sağlamayacak. 
Aklımda çok basit bir sistem geçiyor ama bunu tekniğe nasıl dökebilirim bilmiyorum. Belli bir materyalin üzerinde otomatik olarak oluşturulmasını nasıl emrederim diye düşünüyorum ama Level BP'de yapacağım böyle bir şey oyun her açıldığında gerçekleşir yani tam olarak bir Level Design olmaz. Belki Foliage Spawner kullanarak yapabilirim ama Spawner'ı belli material üzerinde nasıl etkinleştireceğimi bilemiyorum.