nurisural

Üye
8 Eyl 2015
102
9
18
(48) Muğla
Merhaba arkadaşlar,

Unreal Engine documents'daki tüm detayları harfiyen uygulamama rağmen pawn'ın on component overlap ile destroy ettiğim ve respawn yapmaya çalıştığım game mode blue print'imde bir türlü pawn'ı cast edemiyorum. Sizce nedeni ne olabilir. Yada nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum, yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

• gamemoderespawn.png
    gamemoderespawn.png
    297 KB · Görüntüleme: 24
"castospritfirespawm" nodunda sorun var yanlış veya eksik mi bağladın acaba bi iyice bakayım sende bir düşün firespawmı

Cast to pawn kullanmayı denesene bi. Bide bana documatın linkini at bulamadım

Az önce yanlış bir mesaj yazmışım sildim.

Sprun açıkça Warning'de belirtilmiş.

Muhtemelen Spitfirepawn bir Pawn, Character değil. O yüzden Get Player Character değil Get Player Pawn kullanın.

Not: Her Character Pawn'dır, her Pawn ve Character Actor'dür ancak; her Pawn Character değil, her Actor de Pawn yada Character değildir.Yani kalıtım hiyerarşisi açısından Actor Pawn ve Character için sırasıyla Canlı, Hayvan, Memeli gibi bir benzetme yapılabilir (birbirlerine göre kapsama durumları açısından, kullanım benzetmesi yapmayın!).

Tavsiye: UE4 için sınıf isimlerinde UpperCamelCase yöntemi yani SpitFirePawn daha yaygın bir isimlendirme biçimi.

UnLucky' Alıntı:
Return volum ü in pawn a bağla 2 tane get player controler kullanmışsın

possesın sonunada respawn ekle.

valla return'ü daha önce bağlamıştım. Cast etmemesinin nedeni farklıymış. Deneme yaparken snırım öyle açıkta unutmuşum. Sorunu aşağıdaki resimdeki gibi çözdüm.

Faydası olması açısından gamemode bp'yi paylaşıyorum.

Ama yardımların için de çok teşekkür ederim kardeşim.

Cahit kardeşim,

Sen cevap yazarken ben de buldum sorunu ::) ama açıklama ve yardımların için teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılar,

Ekli dosyalar

• gamemode.jpg
    gamemode.jpg
    254.6 KB · Görüntüleme: 10