Tanhu

Unreal MVP
22 Tem 2015
208
34
0
Belirtilmemiş
Benim de ihtiyacımın olmasından dolayı, belki başka arkadaşlara da lazım olacağını düşünerekten böyle bir konu açayım dedim. Az biraz İngilizcem ile dökümanların bir kısmını anlıyorum ama en önemli olan birkaç metni anlayamadım.

"Our launchpad is going to work by using a function called Launch Character. The Launch Character function adds the velocity you specify to the Character's current velocity, allowing you to throw it in whichever direction you would like. It only works on Characters, though, so we need to make sure that our Pawn (avatar) is a Character (humanoid avatar).

We do this by casting. Casting attempts to convert your input into a different type, so you can access specific functionality that is only allowed for that particular type. It will succeed if your input is based on that type.

Everything you can place in your level is an Actor, in addition to any other specialized behavior added on later. That means that you can get a reference to anything in your level, cast it to Actor, and it will succeed. However, not everything in your level is the Pawn representing you in the game, so casting something to Pawn may or may not succeed. "

Burayı bana çevirebilir veya satırlar halinde neden bahsettiğini anlatabilir misiniz? Araya Unreal Engine'a ait kavramlar giriyor, ne anlamam gerektiğini anlayamadığım bir duruma düşüyorum.

Cast to dan bahsediyor.(yüksek ihtimalle :D )

Levele trigger box ekleyip level blueprintte referancesini almaktan bahsetmiş.

Anlatmak istediği cast nasıl yapılır heralde.

Şu şekilde;

Bir trigger box koy ve level blueprintte bu triggerin onactorbeginoverlap node sini çağır.

bu node nin çıkış pinine cast to (cast yapmak istediğin actor) yaz ve node yu oluştur.

sonra cast node sinin object girişine overlap node sundaki other actor çıkışını bağla.

bunlardan sonra aktörler oraya girdiğinde cast to çalışacak ve eğer cast olmamışsa cast to.. nun cast failed pini aktif olacaktır.

diğer şekilde cast başarılı ise as BilmemneActor pininden o actoru yonetebilirsiniz.

Cast dokunmak gibi bir anlam taşıyor.

Jacky' Alıntı:
Daha önce de söylemiştim, eksik İngilizce ve BP bilgisi ile çeviri işine girmeyin bence. Hem size işkence olur hem de doğru çeviremezseniz yanlış bilgi vermiş olursunuz.

Bana söylediysen ben cast to dan bahsettiğini söyledim.

Cast to yapımını bildiğim şekilde anlattım?

" These essentially define a new class or type of Actor which can then be placed into maps as instances that behave like any other type of Actor. "

Bu cümleyi tam olarak anlayamadım, ne demek istiyor? Maps kısmından kastı hakkında tahminim var ama emin olmalıyım.

Daha önceden dediğim gibi paylaşmayacağım, anlamak adına lazım. :)