kinglord34

Aktif üye
7 Ocak 2017
261
30
28
Belirtilmemiş
Arkadaşlar blueprint üzerinden steam için multiplayer bir sistem geliştirdim. (HOST KURMA VE KURULAN HOSTA JOIN ATMA ŞEKLİNDE)

Benim merak ettiğim şey şu, bu parantez içinde belirttiğim ifade için DEDICATED SERVER'a ihtiyacım var mı? Varsa nasıl bir yol izlemeyelim?

Eğer "geliştirdim"den kastınız YouTube'deki tutoriali izlediyseniz, dedicated olmuyor. Dedicated daha farklı işliyor. Zaten "host kurma" olduğu için dedicatede ihtiyacınız yok.

TR26SkyWalker26TR' Alıntı:
Eğer "geliştirdim"den kastınız YouTube'deki tutoriali izlediyseniz, dedicated olmuyor. Dedicated daha farklı işliyor. Zaten "host kurma" olduğu için dedicatede ihtiyacınız yok.

Peki diyelim ki ben youtubeden izlediklerim ile bir multiplayer oyun yaptım diyelim.Bunun sunucuda çalışmasını istiyorum fakat hangi sunucu unrealin projelerini destekliyor ? VDS mi almalıyız yoksa herhangi bir sunucuda çalıştırabilir miyiz? Veya hangi sunucuyu kullanmam gerekiyor? Bunların cevabını hiçbir yerde bulamadım...Mesela ark sunucusu satan siteler var ark unreal ile yapıldı öyleyse bu sunucular benim projemi de destekler mi ?

Dedicated olayını tam bilmiyorum ama tahminimce -doğruluk olasılığını bilmiyorum- oyun, sizin belirlediğiniz adreslerde sunucu araması yapar. Unreal'in projesi aslında dedicated için yapılmış bir proje değil. Dedicated host ve client gibi değil, daha farklı işliyor. Mesela bildiğim kadarıyla dedicated olayında run on server v.s yoktu. Yine de yanlış bilgilendirmeyeyim, tam bilmiyorum.

nonlinear' Alıntı:
Dedicated sadece server için gerekli, host için ihtiyacın yok.

Teşekkür ederim bende normalde böyle biliyordum fakat forumdaki bir arkadaşımın yanlış yönlendirmesi yüzünden sormak zorunda kaldım.

leonscottkfm' Alıntı:

Peki diyelim ki ben youtubeden izlediklerim ile bir multiplayer oyun yaptım diyelim.Bunun sunucuda çalışmasını istiyorum fakat hangi sunucu unrealin projelerini destekliyor ? VDS mi almalıyız yoksa herhangi bir sunucuda çalıştırabilir miyiz? Veya hangi sunucuyu kullanmam gerekiyor? Bunların cevabını hiçbir yerde bulamadım...Mesela ark sunucusu satan siteler var ark unreal ile yapıldı öyleyse bu sunucular benim projemi de destekler mi ?

Merhaba, konu hakkında bilgi sahibi olabildiniz mi?