qukla

Unreal MVP
16 Tem 2015
381
90
0
(35) İzmir
Herkese selamlar...  
Yine blueprint ile ilgili çözemediğim bir kaç şeyi size danışmak istedim. Umarım vaktinizi ayırırsınız.

İlk olarak karakter triger box a girdiği zaman belirli bir input u ( mesela E tuşunu ) kullanamasın istiyorum. Örneğin: karakter bir yolda yürürken trigger box ın içine girdiğinde shift tuşu iptal olsun ve o tuşu kullanarak koşamasın, box dan çıkınca normale dönsün. Bunu Level Blueprint ile nasıl yapabilirim?

İkinci olarak mesela Character Blueprint'de karakterin eline el feneri verdik, haliyle bir de spot light verdik. Şimdi yine karakter tirgger box a girdiği zaman Character Blueprint' de verdiğimiz spot light'ı level blueprint te kapatabilir miyiz? toggle visibility node unu bu durumda nasıl kullanabilirim?

Son olarak ; belirli bir alanda karakterin kontrolünü oyuncudan almanın bir yolu var mı?  Mesela FPS oyununda karakter koridorda yürürken oyuncunun kontrolü dışında bir odaya girmesini istiyorum, bunu yapmanın matinee den ve animasyondan başka bir yolu var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Ilk sorunu disable ile yapabilirsin biraz bakindim ama bulamadim bende ikinci sorun icin flaslighti blueprintte acip icine spot ligyt koyacaksin ondan sonraysa

Oncomponentbeginoverlap (trigger)
cast to first person chatacter (yada karakterin adi neyse)
cast to first person node undan as first person.. i secip get flashlight komutuyla flashlighta mudahale edebilirsin

Ben bunu kullaniyorum bundan başka yolu var mi bilmiyorum

Cevapların için teşekkürler..

İlk sorum ile ilgili olarak ; disable input ile epey denedim ama yapamadım malesef. Disable input ile bütün kontrollü disable ediyor. Sadece tek bir tuşu disable etmeyi bulamadım bir türlü.

İkinci soru ile ilgili olarak : Cevabın çok işime yaradı teşekkürler. Ama spot light ı BP yapmadan kullanmanın bir yolu var mı? Mesela karakterin eline bir static mesh versem ve bir yere gelince elinden düşse gibi.

Üçüncü sorum için ise cevaplarınızı bekliyorum : )

Bende UE4 de daha yeniyim onun için şimdilik disable inputu biliyorum :) .İkinci soru için BP dışında kullandığında destroy actor yapabilirsin , triggera girdiği zaman flashlightı siler.UE4 ile yapılan diğer oyunlara bakıldığında elinden düşebilmeside lazım ama onun nasıl yapılacağı hakkında bir bilgim yok.

Evet bunlar mumkun.

statik objeye,çocuk olarak eklersen ve fiziğini aktif edersen bir temas olmadığı surece duşecektir.

koşma olayını ise şoyle çozersin,

karakterin blueprint ine Gate şeysini kullanarak bir koşul eklersin

koşma tuşuna basıldı
maximum speed arttırıldı

kodu şuna donuşur

koşma tuşuna basıldı
karakterin belirtilen triGGerde olup olmadığı belirlendi ve bunun sonucu false ise

biliyorum anlamadım,klavye bozuk bu kadar anlatabildim ama istersen eve Geçince resimli olarak atabilirim
maxsimum speed arttırıldı

Süper çok teşekkür ederim herkese. bende eve geçince hepsini deneyeceğim. SoloWarrior eğer sana çok angarya olmayacaksa resim gönderirsen çooook iyi olur.. :))

1k2q9p.png

L4YmJG.png

rVmnqN.png

SoloWarrior çoook teşekkürler, şimdi başlıyorum denemelere :)))

Şimdi denedim de şöyle bir sorunla karşılaştım:

Karakter koşarken tigger boxın içine girince max speed düşüyor. Ancak trigger boxın içinde tekrar Lshift e basınca yine koşmaya başlıyor.

Bunun şöyle bir yolu yok mu?
OnactorBeginOverlap >>>> Disable Input>> Leftshift
OnactorEndOverlap >>>> Enable Input(Back to normal ) vs>> Leftshift

gibi?

sen tek resmi yaptın galiba.

diğer resimde hızı 201 de iken left shifte bassada hızlanmamasını sağlayan fonksyonlar var

tamamen aynısını yap olacaktır.

Hah şimdi halletim. Benim zaten aktif bir koşma ve stamina sistemim vardı, onun üzerinden değiştirdim de olmadı. Şimdi koşma sistemini silip bu verdiğin node'larla yaptım oldu.
Çok teşekkürler tekrar :)