ClimbDown

Cezalı Üye
11 Tem 2015
1,147
-18
0
(53) Rize
Araç için önerebileceğiniz üst düzey tutorial varmıdır?

Kutu şeklinde 4 tekerlekli araçtan bahsetmiyorum,elfrenini çektiğimizde yere nasıl iz spawn edeceğimizi vs. vs.

Araştırdım fakat birşey bulamadım :dodgy:

Bu arada her aracın kendine ait bir kamerası olması performansa etki yaparmı?

SoloWarrior' Alıntı:

Kutu şeklinde 4 tekerlekli araçtan bahsetmiyorum,elfrenini çektiğimizde yere nasıl iz spawn edeceğimizi vs. vs.

Araç için değil de aşağı yukarı alt işlemler için "tutorial" bakmak gerekir. Aracın yerde bıraktığı iz Decal, toz duman "particle" gibi düşünülürse bu konu hakkındaki "tutorial"ları ara derim.

Diğer tarafta sistemim düşük deyip "bool"lara takmış durumdasın ama her aracın kendine ait kamerası olması sorun olur mu diye soruyorsun, enteresan. Bu bağlamda sana yasak olmalı ;)

Şaka bir yana bir sorun çıkarmayacaktır. Kameralar, kendileri "render" edilmediklerinden ve fiziksel bilgi içermediklerinden ciddi bir maliyet oluşturmazlar, tabi render almaya çalışmıyorlarsa, yani doğru şekilde yapılandırılmışlar ise. Çekirdekte bir miktar "Actor" yönetimi ile ilgili işlem maliyeti oluşturacaklardır. Bununla birlikte bellek bir miktar yer tutacaklardır. Bu az ve önemsiz olsa da sayısı ile doğru orantılı olacağını düşünürsek yüzlerce araç onlarca MB bellek alanı kaplayabilir ki o kadar önemli değildir. Yine de iyi bir tasarım olsun diyorsan dinamik bir biçimde sadece gerektiğinde eklemek isteyebilirsin.

Hocam sadece lastik izi bulmayı vs. denedim fakat yok işte :)

Hani şey düşündüm,bastığı yeri tespit edip bastırayım fakat çok mantıksız oluyor.

Bir videoda görmüştüm,bir gösterge panelinde aracın gittiği yerleri motor otomatik çiziyordu vs. ama kaybettim onu :mad:

Şu anda sadece kod çalışıyorum,yeni pc geldiğinde hepsini profiling yapıp deneyeceğim zaten.

Kameraları aracı sürmediğimiz zaman deactive etmek mantıklı olur bu konuda galiba.

Eğer bir tutoriale rastlarsanız ben buradayım ve araştırıyorum,konu açıp yatmak yok :)

Tekerleklerden yere line trace uygulaman lazım hangi yüzeyle temas ettiğini bilmen için, decal ve parçacık efektlerini de ona göre ayarlayacaksın Switch On EPhysicalSurface enum'u kullanarak. Burnout ve drift gibi durumlar için Lateral ve Longitudinal load değerlerine ihtiyaç var ama henüz BP'e expose edilmiş değil bunlar bildiğim kadarıyla. İlla olsun diyorsan hesaplamaları kendin yapman gerekecek.

cahitburak' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

Şaka bir yana bir sorun çıkarmayacaktır. Kameralar, kendileri "render" edilmediklerinden ve fiziksel bilgi içermediklerinden ciddi bir maliyet oluşturmazlar, tabi render almaya çalışmıyorlarsa, yani doğru şekilde yapılandırılmışlar ise. Çekirdekte bir miktar "Actor" yönetimi ile ilgili işlem maliyeti oluşturacaklardır. Bununla birlikte bellek bir miktar yer tutacaklardır. Bu az ve önemsiz olsa da sayısı ile doğru orantılı olacağını düşünürsek yüzlerce araç onlarca MB bellek alanı kaplayabilir ki o kadar önemli değildir. Yine de iyi bir tasarım olsun diyorsan dinamik bir biçimde sadece gerektiğinde eklemek isteyebilirsin.

SoloWarrior' Alıntı:
Kameraları aracı sürmediğimiz zaman deactive etmek mantıklı olur bu konuda galiba.

Aynen. Başka diğer "Actor"ler de "Rendering", "Physics" ve "Tick" bakımından deaktifleştirildiğinde, neredeyse hiç sistem kullanmazlar zaten. Dolayısı ile kameraların "Physics", "Render" ve "Tick" durumunu irdelemeye gerek yoktu ve kameralar "Spring Arm" ile kullanıldıklarında isteğe bağlı olarak "Collision" içerebiliyorlar. Bu yüzden daha önce aklıma gelen şeyin biraz hatalı olduğunu söylemem lazım.

Ek not: Elbette sadece kamerayı değil ilgili bütün içerikleri de deaktifleştirmek gerek, "Spring Arm" gibi.
Ek not: Deaktifleştirmek bu 3 durum için de olmalıdır: "Disable Collision", "Hidden", "Tick Disabled"

cahitburak' Alıntı:
cahitburak' Alıntı:

SoloWarrior' Alıntı:

Aynen. Başka diğer "Actor"ler de "Rendering", "Physics" ve "Tick" bakımından deaktifleştirildiğinde, neredeyse hiç sistem kullanmazlar zaten. Dolayısı ile kameraların "Physics", "Render" ve "Tick" durumunu irdelemeye gerek yoktu ve kameralar "Spring Arm" ile kullanıldıklarında isteğe bağlı olarak "Collision" içerebiliyorlar. Bu yüzden daha önce aklıma gelen şeyin biraz hatalı olduğunu söylemem lazım.

Ek not: Elbette sadece kamerayı değil ilgili bütün içerikleri de deaktifleştirmek gerek, "Spring Arm" gibi.
Ek not: Deaktifleştirmek bu 3 durum için de olmalıdır: "Disable Collision", "Hidden", "Tick Disabled"
Araç yapay zekasında araba point to point gidiceğinden fazla animasyon ve diğer tercihler olmayacak.

İşin performans yönünü kısmamım bir diğer sebebi ise yıkılabilir çevre ve gerçek partiküller.

Yani 130 mph ile beton bir bariyere çarptığında sadece decal oluşmaycak,duvar kırılacak.

Bunlar performansı epey aşşağıya çekecek zaten :cool:

Bağımsız olarak yaptığım ilk oyun için bunlar fena olmaz bence.

Şu anda en büyük bütçeli oyunlarda bile yıkılabilir çevre vs. yok,hepsi para derdinde.

Spawn emitter at location la olabilir aslında ama çok güzel bi particle oluşturman lazım.Teker dönüş hızına göre particleyi hızlandırabilirsin.Tabi burda konuşmak kolay uygulamak biraz karmaşık olur bunu yapmak :D

TornadoTT' Alıntı:
Spawn emitter at location la olabilir aslında ama çok güzel bi particle oluşturman lazım.Teker dönüş hızına göre particleyi hızlandırabilirsin.Tabi burda konuşmak kolay uygulamak biraz karmaşık olur bunu yapmak :D

Öyle olacak zaten fakat bunun fizik hesaplaması var.

Bir araba bilmem kaç kuvvet ile bilmem kaç sürtünmeli yüzeye bilmemneyle ne yaparsa..

Kısa bir yolunu bulacağıma eminim. :)

Ve yaptıktan sonra paylaşacağım.

SoloWarrior' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:

Bir araba bilmem kaç kuvvet ile bilmem kaç sürtünmeli yüzeye bilmemneyle ne yaparsa..

12716-singlelinetracebychannel.jpg

Şu mantıkla yapabilirsin.Fazla hesaplamaya gerek yok aslında basit matematikle halledersin.(Umarm :D)

TornadoTT' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

12716-singlelinetracebychannel.jpg

Şu mantıkla yapabilirsin.Fazla hesaplamaya gerek yok aslında basit matematikle halledersin.(Umarım :D)

Basit matematik :)

Bu resmin kaynağını atabilirmisin?

Başka şeylerde çıkar gibi geliyor :)

Birşey söyleyeceğim ve isterse ukalalık olsun ama onlarca kişinin aylarca sürede yaptığı işleri küçümseyip; "Az kaldı..." diye not düştüğün projene "Destructable Mesh", "Vehicle", "Particle", "Decal" gibi özellikler eklemeyi planlıyorsun. Bence yanlış yapıyorsun. Az içeriğer sahip, hatasız, güzel bir oyun yapmak; çok özelliğe sahip, hatalı, çirkin bir oyun yapmaktan daha iyidir. Umarım beni utandırırsın ama...

TornadoTT' Alıntı:
Buyur
https://answers.unrealengine.com/qu...-tire-sound-and-particle-based-on-physic.html

Basit aslında aracın vehicle movement forward speedini alıyo 0.036 ile çarpıyo.Mutlak değeri yani pozitif değeri 5 ten büyükse zeminin türüne göre particle çalıştırıyo

İşte sorun burada başlıyor.

Matematik dersinde başarısız olmamın nedeni de bu.

Hocaya soruyorum neden 5,"ee 5 dediysek 5 tir evladım" diyor.

54 yaşında matematik hocasımı olur,tamam tecrübe filan kabul fakat adam önceki ders hangi sayfada olduğumuzu unutuyor.Ülkemiz birçok konuda sıkıntılı maalesef.

Konuya dönecek olursak,neden 5 demeyeceğim.

Eğer bana burada nedenini söylersen unuturum,kendim bulursam mezara kadar götürürüm :cool:

SoloWarrior' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:
Buyur
https://answers.unrealengine.com/qu...-tire-sound-and-particle-based-on-physic.html

Basit aslında aracın vehicle movement forward speedini alıyo 0.036 ile çarpıyo.Mutlak değeri yani pozitif değeri 5 ten büyükse zeminin türüne göre particle çalıştırıyo

İşte sorun burada başlıyor.

Matematik dersinde başarısız olmamın nedeni de bu.

Hocaya soruyorum neden 5,"ee 5 dediysek 5 tir evladım" diyor.

54 yaşında matematik hocasımı olur,tamam tecrübe filan kabul fakat adam önceki ders hangi sayfada olduğumuzu unutuyor.Ülkemiz birçok konuda sıkıntılı maalesef.

Konuya dönecek olursak,neden 5 demeyeceğim.

Eğer bana burada nedenini söylersen unuturum,kendim bulursam mezara kadar götürürüm :cool:

Haha tamam söylemiyeceğim sen kendin deneyerek bulman en iyisi olur.
Hatta bunu dene konsolda stat açarak vehicle movement değerini gör anlarsın zaten olayları.

Bide bişey soruyum hazır burdayken.Öyle test amaçlı araç buldum hazır model unreal enginenin kendi araba oluşturma konusu varya youtube tutoriali onu birebir uyguladım.Ancak aracın tekerleri havaya kalkıyor giderken neden hiç anlamadım gerçekten.
Bu arada araç bone rigli değil.Vertexle gruplandırdım sadece.Ama niye havaya kalkıyo anlamadım.

cahitburak' Alıntı:
Birşey söyleyeceğim ve isterse ukalalık olsun ama onlarca kişinin aylarca sürede yaptığı işleri küçümseyip; "Az kaldı..." diye not düştüğün projene "Destructable Mesh", "Vehicle", "Particle", "Decal" gibi özellikler eklemeyi planlıyorsun. Bence yanlış yapıyorsun. Az içeriğer sahip, hatasız, güzel bir oyun yapmak; çok özelliğe sahip, hatalı, çirkin bir oyun yapmaktan daha iyidir. Umarım beni utandırırsın ama...

İşte aradığım bu.

Kimse çıkıp birşey demiyor,bu yüzden foruma "ölü" diyorum.

Az kaldığına emin olabilirsin,şu anda ekip donanım sorunlarını çözmeye çalışıyor.

1 tane kendi projem var doğrudur,fakat ben beğenmiyorum.

O yüzden o askıda.

Şu anda tek kişinin kodlar ile yapabileceği herşeyi deniyorum,hazırlıyorum.

Yani bir projeye particle eklemek gibi basit birşeyi yapmıyorum.

Evet insanlar aylarca uğraşıyor fakat ben 5 yaşımdan beri bilgisayarı kurcalıyorum.

Sence de çok zaman harcamadımmı?