kinglord34

Aktif üye
7 Ocak 2017
261
30
28
Belirtilmemiş
Arkadaşlar selamlar benim elimde 2016 senesinde fusedan modellediğim ve otomatik ue4 skeletonuna entegre edilmiş karakter bulunmakta.Ben bu karakteri sorunsuz bir şekilde ue4 skeletonuna uyumlu animasyonlara retarget edebiliyorum.Fakat bir sorun var.Bu sorun :
Bir dodge sistemi geliştirdim ve bu dodge sisteminde ki kullandığım animasyonları başarıyla karakterime retarget ettim.Animasyonlar karakterde çalışıyor fakat sorun şu; Dodge yaptığımda animasyonlar root motion olmasına rağmen karakter yerin içine girip animasyonu yerin içinde yapıyor

NOT : Karakterin bağlı olduğu skeleton ue4 skeletonu

Merhabalar önceden mixamonun otomatik unreale göre riglemesi vardı.Benim mixamodan yaptığım karakterde bu özelliğe sahip.Kemik yapıları tamamen aynı ve karakter animasyonu sorunsuz şekilde yapıyor.Sadece karakter animasyonu yaparken yerin içinde yapıyor.

Karakterin kemik yapısı :
https://hizliresim.com/RTouP2

animasyonda bir sorun olmadığından eminsen retarget settingten root ve pelvis animation ve geri kalan tüm bonelerin skeleton olarak ayarlamayı dene. ik foot ve ik hand varsa onlarda animation olacak şekilde ayarla. ayarlarıda bonelerin oldu yerdeki option bölümü var tam üstünde oradan show retarget setting de bonelerin yanında animation yada skeleton diye yazacaktır. Eğer yine olmazsa tekrar dönüş yapabilirsin

kinglord34' Alıntı:
Merhabalar önceden mixamonun otomatik unreale göre riglemesi vardı.Benim mixamodan yaptığım karakterde bu özelliğe sahip.Kemik yapıları tamamen aynı ve karakter animasyonu sorunsuz şekilde yapıyor.Sadece karakter animasyonu yaparken yerin içinde yapıyor.

Hocam eğer takla atma gibi bir animasyonu miksamodan aldıysanız sıkıntı olabilir. Bende de aynı problem olmuştu. O tarz animasyonlar miksamoda sıkıntılı. İsterseniz ben size takla atmalı bir Dodge animasyonu hazırlayıp verebilirim. Şu sıralar animasyon yapma konusunda geliştiriyorum kendimi  :D

ceri' Alıntı:
kinglord34' Alıntı:

Hocam eğer takla atma gibi bir animasyonu miksamodan aldıysanız sıkıntı olabilir. Bende de aynı problem olmuştu. O tarz animasyonlar miksamoda sıkıntılı. İsterseniz ben size takla atmalı bir Dodge animasyonu hazırlayıp verebilirim. Şu sıralar animasyon yapma konusunda geliştiriyorum kendimi  :D

hele sen bi öğrende bari biraz bizede yardımın sokunur heralde ::D ::D

muhammedsgrl' Alıntı:
ceri' Alıntı:

hele sen bi öğrende bari biraz bizede yardımın sokunur heralde ::D ::D
Şuan bir parkur animasyon paketi üzerinde çalışıyorum bitince burada bedavaya paylaşmayı düşünüyorum.

Merhaba,

Yanlış anlamadıysam sorun Animasyonlarının BHV'lerinin fix edilmemesi sorunu.

Geçici bir çözüm önerim: UE4 içinde İlgili animasyonu tıklayarak animasyonunuzu aşağıdan stop'layın.  ilk frame'de ve "Enable Root Motion" aktif değilken, Skeleton bölümünden Root kemiğinizi seçin. Root'u uygun olarak rotate edip yukarıda duran Key'e tıklayın. Sonra da Apply edin. Sanırım bu sorununuzu geçici çözecektir.

Yanlış anladıysam şimdiden özür.

Kolay gelsin,