The Darkness

Yeni üye
29 May 2017
64
4
0
Belirtilmemiş
İyi akşamlar herkese,

Blenderda Uyguladığım  animasyon unrealde çok  tuhaf   sonuçlar veriyor. Herşey çok normal  gibi  duruyor blenderda ama  unrealda  malesef  öyle değil.Buyrun  sorunum  böyle;

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

gigalian' Alıntı:
animasyonları empty yerine bone kullanarak yapmayı deneyebilirsin. Kemik animasyonları sorunsuz aktarılıyor.

empty  yaparsam neden  sorun çıkıyor ki peki ?  aslında   empty  ile  sorun  yaşamadım  hiç. Sadece  pervanenin  dönüşünün olduğu animasyon sorunsuz  aktardım   veya  sadece   manevra  yapma  hareketini  sorunsuz  hallediyorum  fakat  hem manevra  hemde  pervanenin olduğu  animasyonlar olunca sıkıntı  çıkıyor.

Blenderdan unreala boş objelerle yaptığın animasyonun doğru şekilde taşınması için 3 tane şeyin yapılmış olması gerekiyor. Blender fbx addonunu yazan programcıların bu tür animasyon için gereken export kodlarını yazmış olması, fbx formatının blenderın empty gruplarını tanıyacak bir format olması ve unreal tarafında empty animasyonu tanıyacak ve işleyecek bir kodun yazılmış olması. Bunların herhangi birinin yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Bunların herhangi biri doğru şekilde yazılmamış olabilir ve sen ne yaparsan yap unreala atamayabilirsin.
Ancak blenderdan unreal animasyon göndermenin başka bir yolu var buna iskelet animasyonu deniyor. Bu tür animasyonu unreal da blender da fbx de destekliyor. Ben sana çalışıp çalışmayacağı belli olmayan bir şey yerine çalıştığını bildiğim bir yolu öneriyorum. Sen tabiki istediğini yapmakta özgürsün. Biraz çaba ile belki de çalıştırabilirsin ........ yada çalıştıramazsın.

gigalian' Alıntı:
Blenderdan unreala boş objelerle yaptığın animasyonun doğru şekilde taşınması için 3 tane şeyin yapılmış olması gerekiyor. Blender fbx addonunu yazan programcıların bu tür animasyon için gereken export kodlarını yazmış olması, fbx formatının blenderın empty gruplarını tanıyacak bir format olması ve unreal tarafında empty animasyonu tanıyacak ve işleyecek bir kodun yazılmış olması. Bunların herhangi birinin yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Bunların herhangi biri doğru şekilde yazılmamış olabilir ve sen ne yaparsan yap unreala atamayabilirsin.
Ancak blenderdan unreal animasyon göndermenin başka bir yolu var buna iskelet animasyonu deniyor. Bu tür animasyonu unreal da blender da fbx de destekliyor. Ben sana çalışıp çalışmayacağı belli olmayan bir şey yerine çalıştığını bildiğim bir yolu öneriyorum. Sen tabiki istediğini yapmakta özgürsün. Biraz çaba ile belki de çalıştırabilirsin ........ yada çalıştıramazsın.

hocam çok sağolun  ama  sorunum sanki   biraz   farklı  benim.

Deneme  amaçlı  empty  objesi  ile  animasyon yapmak ve  bunu unreale aktarmak   sorunsuz  fakat   birden  fazla  olunca sıkıntı  çıkıyor. Mesela  uçak  sadece manevra yaparsa  yada sedece  pervane  dönerse  sorun  yok  fakat  hem  manevra  hemde pervane  ile  yapınca  sorun çıkıyor.

Peki sizin dediğiniz  iskelet anımasyonu   rig ile  mi  yapmak oluyor ? organik  modeller için  yapılan  şeyi  yapayım diyorsunuz  yani ?

evet rig ile, normal karakter gibi yapabilirsin. Blender mechanical rigging diye aratırsan youtube'da dersler var. İkinci seçenek olarak animasyonu unreal içinde de yapabilirsin.

gigalian' Alıntı:
evet rig ile, normal karakter gibi yapabilirsin. Blender mechanical rigging diye aratırsan youtube'da dersler var. İkinci seçenek olarak animasyonu unreal içinde de yapabilirsin.

Modelim  fazla  parçalardan oluşuyor onları  empty obje ile  birleştirsem  unrealde  tekrar animasyonu  halledebilirim değil mi ?  Çünkü kafama  yattı  öyle yapayım  bir de

Merhabalar;
Basit bir örnek vermek istiyorum belki size yardımcı olur. Animation blendspace ile bir karakter animasyonu düzenledim. İdle/run. Karakter sağa,sola ve ileriye doğru koşabiliyor. İleri ve yönlerden birinde koşarken kafasınında o tarafa doğru hareket etmesini istedim ve şu animasyonları 3dsmax programında hazırlayıp unreale attım. Sağa bakma,sola bakma, koşma. Karakter koşarken sağa bakarsan sadece sağa bakıp koşmayı animasyon ortamında kesti. Bu problemin Çözümünu ise şu şekilde yapabildim;
 Koşma animasyonuna maxde  sağa ve sola bakma ekleyerek blendspace yaptım. Sorun halloldu.