mforge

Aktif üye
26 Kas 2018
275
2
53
28
Herkese merhaba.

BP konusunda acemiyim o yüzden bir kaç sorunla karşılaştım ve kendi çapımda bazı kısımları düzenlemeye çalıstim BP düğümleri belki komik olmuş olabilir ama dediğim gibi acemiyim. Örn. BP de ki bazı Bool değişkenini neden eklediğimi sorabilirsiniz sebebi şoyle. Şimdi ben Actor'e vurduğumda Actor'ün canı 0 olunca ölme animasyonu çalısıyo ve anim oynarken kılıcı salladığımda zaten ölmüs olan Actor hasar almaya devam ediyor ve ölme animasyonu her vurduğumda tekrarlanıyordu. Öldükten sonra  Actor'ün Collisionu yok etmeyi denedim oldu ama bu kezde Landspace de bulunan diğer aynı BP Actorlere vuramadm. Bende değişken ekleyerek Ölme anim süresi kadar bi delay ve değişken ekleyerek hasar vurmayı Actor yok olana kadar bloke ettim. Tabi o süre içinde landscape de bulunan diğer aynı BP Actor'lere vuramıyorum tabi ama konu bu değil.
Yaptığım projede eksikler ve yanlışlar çok zamanla sırası geldikçe öğrencem ama şimdilik Merak ettiklerimi tek tek sormak istiyorum

1. Actor'e vurduğumda baseball topu gibi uçmamasını nasıl sağlayabilirim
2. Actor'ün HP barı sabit bi açıda duruyor bunu bana göre dönmesi için ne yapmalıyım.
3. Attack animasyonu çalıştığında Hasar vuruyor bu tamam  sıkıntı yok ama anim biterken kılıcı çektiğinde de hasar veriyor bunu nasıl düzeltebilirim

VİDEO VE BP FOTOSU

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Https://hizliresim.com/dLE7a4

MR Studio' Alıntı:
Herkese merhaba.

BP konusunda acemiyim o yüzden bir kaç sorunla karşılaştım ve kendi çapımda bazı kısımları düzenlemeye çalıstim BP düğümleri belki komik olmuş olabilir ama dediğim gibi acemiyim. Örn. BP de ki bazı Bool değişkenini neden eklediğimi sorabilirsiniz sebebi şoyle. Şimdi ben Actor'e vurduğumda Actor'ün canı 0 olunca ölme animasyonu çalısıyo ve anim oynarken kılıcı salladığımda zaten ölmüs olan Actor hasar almaya devam ediyor ve ölme animasyonu her vurduğumda tekrarlanıyordu. Öldükten sonra  Actor'ün Collisionu yok etmeyi denedim oldu ama bu kezde Landspace de bulunan diğer aynı BP Actorlere vuramadm. Bende değişken ekleyerek Ölme anim süresi kadar bi delay ve değişken ekleyerek hasar vurmayı Actor yok olana kadar bloke ettim. Tabi o süre içinde landscape de bulunan diğer aynı BP Actor'lere vuramıyorum tabi ama konu bu değil.
Yaptığım projede eksikler ve yanlışlar çok zamanla sırası geldikçe öğrencem ama şimdilik Merak ettiklerimi tek tek sormak istiyorum

1. Actor'e vurduğumda baseball topu gibi uçmamasını nasıl sağlayabilirim
2. Actor'ün HP barı sabit bi açıda duruyor bunu bana göre dönmesi için ne yapmalıyım.
3. Attack animasyonu çalıştığında Hasar vuruyor bu tamam  sıkıntı yok ama anim biterken kılıcı çektiğinde de hasar veriyor bunu nasıl düzeltebilirim

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Https://hizliresim.com/dLE7a4

1. Fizik sistemi kullanabilirsin veya teleport sistemini kullanabilirsin. (Networkde bir çok  video var.)
2.Aktor bp den widget tıklayınız space kısmını screen yapmanız yeterli.
[img=980x480]https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...3830035e6a02be049e056bd7003&oe=5DF33DF6[/img]
3. Hangi sistemi kullandığını bilmiyorum. Line trace kullanıyorsanız, damage fonksiyonun önüne engel( Şart, koşul "if" ) koyun. Collision sistemi ile yaptıysanız,  Silah karaktere hit ettiği anda yeni bir fonksiyon oluşturarak collisionu ignore edebilirsiniz.

bende acemiyim belki fikir oluşturur.

1-damage tipin nasıl onu netleştirmek lazım belki apply damage değilde collission olduğunda damage al gibi birşey dersen (oyun başı gelen örnek template düşün silahdan çıkan top kutuya vurunca fizik kanunu kutuyu hareket ettiriyor) böyle bir sıkıntıdan uçuyorlar tahminimce (burda ayrıca şöyle demeye çalıştım ben otomatik silah denemesi yaptığımda ateş ederken karakterim yürürken kitleniyordu) (çözemedim)

2- damage barın world rotationu kendi rotationun yaparsan belki çözülebilir yada bunun gibi bir sorun ::D aşırı tahminden öteye değil bu dediğim.

3- sanki atak değişkeninde yaptığın gibi bir bool değişkeni sistemi ile ikinci hasarı engelleyebilirsin? işlem bitene kadar .

yorum: damage aldığında bir çok şey kullanmışsın hatta bunun içinde set yaşıyor mu var? hasar aldıktan sonra zorunlu olarak set yaşıyormu set ediliyor. burda atıyorum silah carptığında değişken set edip. can düşürme olayını hasar vereceğin actorde çalıştırsan? ölü olup olmadığını o tarafda kontrol ettirip devam ettirsen 

dediğm gibi acemice yorumlar işte belki fikir olur :)