zoraki

Aktif üye
12 Şub 2018
142
42
28
(6) Ankara
Unreal Engine 4 Actor den farklı silahlar için farklı mermi sekmesini nasıl blueprintlerim.Yardımcı olurmusunuz.

[UETR]Ozzy' Alıntı:
Mermi sekmesinden kastınız geri tepme mi ?

Evet Her Silah için geri tepme.Bugün bayabi uğraştım Projede (Random float/add controller) blueprint lerini kullanarak amacıma ulaştım fakat bu projeyi yapmadan önce actor olarak karaktere eklediğim ak-47 ve ak-47 eklediğim actor mermi sistemleri çalışıyordu.Bu projeyi gerçekleştirdik den sonra mermi hasar vermiyor ve gözükmüyor ayriyetten namlunun ucuna eklediğim ateş effect gözükmüyor.Resim göstermek isterdim fakat nasıl atacağımı bilmiyorum :)

Screenshot alıp bir resim upload servisine yükleyip linki burada paylaşabilirsiniz veya Hızlı cevap kısmında ki Resim Ekle tuşunu kullanabilirsiniz. 

Kendinize bir BaseWeapon Blueprint'i oluşturun ve recoil sistemini programladıysanız her silah için Child yaratabilirsiniz ve recoil için belirlediğiniz float değerini değiştirebilirsiniz.

[UETR]Ozzy' Alıntı:
Screenshot alıp bir resim upload servisine yükleyip linki burada paylaşabilirsiniz veya Hızlı cevap kısmında ki Resim Ekle tuşunu kullanabilirsiniz. 

Kendinize bir BaseWeapon Blueprint'i oluşturun ve recoil sistemini programladıysanız her silah için Child yaratabilirsiniz ve recoil için belirlediğiniz float değerini değiştirebilirsiniz.

Cevabınız için Teşekkür ederim.Dün akşam sorunu hallettim ama şöyle bi sıkıntı oluştu.Direction larla sekme sistemini yaptım fakat mesela karakter dururken veya hareket ederken hep aynı şekilde sekme  yapıyor ben bunu karakter hareket ederken sekme yapsın,dururkende az sekme yapsın sistemini aynı şekilde directionlardan ayarlaya bilirmiyim.?

zoraki' Alıntı:
[UETR]Ozzy' Alıntı:

Cevabınız için Teşekkür ederim.Dün akşam sorunu hallettim ama şöyle bi sıkıntı oluştu.Direction larla sekme sistemini yaptım fakat mesela karakter dururken veya hareket ederken hep aynı şekilde sekme  yapıyor ben bunu karakter hareket ederken sekme yapsın,dururkende az sekme yapsın sistemini aynı şekilde directionlardan ayarlaya bilirmiyim.?

Evet yapabilirsiniz şöyle karakterinizin koşma veya yürüme kısmına veya her ikisine birden bir boolean eklebilirsiniz tamamen size kalmış. Bu boolean set halinde ve true olsun. Daha sonrasında silahın Blueprint'i içerisinde recoili ayarladığınız kısma branch ekleyin ve oluşturduğunuz boolean'ı cast edin ve get halinde ekleyin. Daha sonrasında True kısma koşarken ki sekme değerini ayarlayın false tarafına ise normal haldeki kısmını bağlayın.