leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Multiplayer korku oyunu yaptım. Her işlem bittikten sonra sıra yayınlamaya gelince yurtdışından bir yayıncıya para karşılığı reklam yaptırmak istiyorum. Mesela Markiplier isimli bir yabancı yayıncı sürekli korku oyunları oynuyor ve 4,5 milyon izlemeye ulaşıyor. Oyunumu en az 20-25 bin kişiye 20 dolardan satmak istiyorum , ben bu yayıncılarla nasıl iletişime geçebilirim peki ? Günde kaç kişi mesaj atıyor bu adamlara nasıl ulaşabilirim en kolay. Ayrıca bu yöntem işe yarar mı sağlıklı mıdır yani ? Ben bu adama çıkıpta 500 yada 1000 dolar versem 1 2 saat oyunumu oynasa 4 milyon insan görecek, sizce 10 15 bin kişi almaz mı ? Benim oyun en az 2 kişi oynarsa zevkli , yani biri alınca illa arkadaşıda alacak dolayısıyla 10 bin kişiyi 20 yapın siz. 20 25 bin kişiye ulaşmam lazım ancak bu emeğimin karşılığını verebilir. Bana nasıl bir reklam stratejisi önerebilirsiniz ? Yaptığım oyun kötü değil Devour ve Pacifyi sollar. Para kazanmak için reklam , kitle ve eğlendirme oranı önemli biliyorum, ama iş kaliteye gelecekse benim projem daha kaliteli. Hem grafik hem optimizasyon hem içerik hem animasyon hem de tps fps açısı ve silah kullanımına kadar , kaliteli karakter modellerine kadar bir çok şey barındırıyor. O ayrı bir konu.

Bunlarla zaten öne çıkar fakat ben 20 25 bin kişiye ulaşabilmek istiyorum kişi başı 15-20 dolarlık satıştan. Ve oyunun early accessi devourun 1 saatlik oynama süresine eşit zaten. Onların tam hali gibi yani earlysi , oyuna devamlı farklı maplar ve hikayesi devam edecek şekilde güncellemeler eklenecek. ALPHA gibi durmuyor yani bitmiş bir oyun gibi ama kısa gibi sadece yeni leveller gelecek.

İndie oyunda paralı reklamın karşılığını alman çok zor. Ancak harcadığın parayı geri alırsın gibi bir hesap yapmıştım. 

Ayrıca isteyecekleri para çok yüksek olur eğer yabancı ise. Videoları 1-1.5 milyon izlenen bir youtuber benden tek bir video için 12 bin dolar istemişti. Youtube kanalının hakkında bölümünde mail adresleri vardır. Mail atıp oyunun sayfasının linkini at. Kısaca oyunu anlat ilgilenecekler mi bir bakarsın.

Bir de 1 saatlik bir oyun süresi için 20 dolar fazla benden söylemesi çok negatif yorum alabilirsin(Eğer tekrar tekrar oynaması zevkli değilse) Benim oyun 1.5 saatte max levele geldiğin bir şehir kurma oyunuydu. Tekrar tekrar oynanabilen bir oyun türü olmasına rağmen 20 dolarlık fiyat etiketini çok eleştirdiler. Şimdi oyunun maksimumuna ulaşmak için 3-4 saat gerekiyor ve fiyat konusundaki eleştiriler ortadan kalktı.

Şöyle bir şey var , benim oyun 1 saatlik erken erişim süresi ile diğer korku oyunların tam oyun süresine eşit. 15 Dolar olur belki. Ama sonradan gelecek leveller ve diğer bölümler ücretsiz olacak yani aslında bu parayı şimdilik 1 levele ödüyorlar aslında 3 levele falan ödemiş olacaklar. Yani güncelleme ile tekrar ödeme yapmayacaklar. Oynanışa göre oyun 2 saatte sürebilir bu bir korku oyunu ve hikayeli. Tekrar tekrar oynanmaz sonuçta oynasan bile yine aynı şekilde ilerleyecek. En fazla farklı bölümler ve hikayeyi ilerleten içerikler koyarsan onlarda oynanır. O yüzden fiyat bandını 15 20 dolar diye düşündüm.Sonuçta Pacify ve Devourda tek oynamalık yaklaşık 40 45 dakika sürüyor ama onlarda 10 15 dolardı ilk çıktığında şuan bile 5 dolar o da indirim sayesinde. O yüzden 15 - 20 doları makul gördüm. Tek sorun reklam kısmı 12 bin dolar çok fazla. Oyunu Peek yaptırmak lazım.