Tanhu

Unreal MVP
22 Tem 2015
208
34
0
Belirtilmemiş
Nasıl doğru ifade edebilirdim bilemedim ama görsel olarak bahsettiğim tarzda bir problem var. Birkaç aşamada fotoğraf paylaşarak sorunun daha açık belli olmasını sağlayacağım.

Haritanın materyal içermeyen bir görüntüsü;
>

Bu da meteryalli hali. Sorun görülüyor olmalı. Renkler geçişsiz, katı ve kare kare.
pEB67J.png

Bu da Landscape materyalinin bp'si. Düz renkler kullanıyorum. Muhtemelen eksik yaptığım bir şey olmalı.

byJ6Qn.png

Geçişlerin yumuşamasıyla ilgili önerilere ihtiyacım var. Harita çok büyük olduğu için olabilir mi? Ne gibi bir yöntemle bu sorunu halledebilirim? Pek hoş bir görüntü değil zira.

Materyal kullanımı hakkında pek bir bilgim yok onu peşinen söyleyeyim, saçmaladıysam kusura bakmayın.  :D

Ekleme: 
Sorunu daha ciddi gösteren bir başka görsel;
gXZ6VR.png

Tanhu' Alıntı:
Nasıl doğru ifade edebilirdim bilemedim ama görsel olarak bahsettiğim tarzda bir problem var. Birkaç aşamada fotoğraf paylaşarak sorunun daha açık belli olmasını sağlayacağım.

Haritanın materyal içermeyen bir görüntüsü;

Bu da meteryalli hali. Sorun görülüyor olmalı. Renkler geçişsiz, katı ve kare kare.

Bu da Landscape materyalinin bp'si. Düz renkler kullanıyorum. Muhtemelen eksik yaptığım bir şey olmalı.

Geçişlerin yumuşamasıyla ilgili önerilere ihtiyacım var. Harita çok büyük olduğu için olabilir mi? Ne gibi bir yöntemle bu sorunu halledebilirim? Pek hoş bir görüntü değil zira.

Materyal kullanımı hakkında pek bir bilgim yok onu peşinen söyleyeyim, saçmaladıysam kusura bakmayın.  :D

Ekleme: 
Sorunu daha ciddi gösteren bir başka görsel;

Ben materyalde gereksiz şeyler dışında bir sorun göremedim.

Tanhu' Alıntı:
Harita çok büyük olduğu için olabilir mi?

Evet olabilir. Karakter Meshi Levela yerleştirip Wireframe bir ekran görüntüsü gönderebilirseniz bunu anlayabiliriz.

Bunun dışında da kullandığınız fırçanın Strength değerini olabildiğince düşürerek boyama yapmayı deneyebilirsiniz ama zaten denediğinizi tahmin ediyorum.

Not: Gereksizden kastım; Metallic, Specular, Roughness, Normal girişlerinin (Base Color hariç) aynı sabit değerleri almasına rağmen Layer Blend kullanılması ama bunu muhtemelen sonra değiştirmek için böyle yaptınız.

Evet, bahsettiklerini denedim. Uzaktan bakınca yine belli oluyor bu geçişler. Bu da Wireframe görüntüm.

7AvmQW.png

Haritanın scale değeri 200 - 200 - 200 bu arada, belki işe yarar bilgidir diye paylaşayım.

Materyaller konusunda evet, sonradan değiştireceğim ki gerekecek de, o yüzden acelece o şekilde oluşturdum. :)