HarUnreaL

Yeni üye
8 Şub 2016
14
1
3
(34) İstanbul Avrupa
Merhaba arkadaşlar ben Harun. :cool: Ben ilk olarak animasyon dünyasına Maya programıyla adım attım ve bu yakın zamanda Unreal Engine'e tavsiye üzerine geçtim. Yeniyim ve tam bir Beginner'ım Unreal'da.. :rolleyes:  Programı biraz kurcaladıktan sonra Maya'yı bırakıp Unreal'da kafa yormaya karar verdim çünkü gördüğüm kadarıyla bu programın ülkemizde geleceği parlak! :D  Ve bu forum da bayağı kalabalık ve cafcaflı gözüküyor. :) yani kendimi burada yalnız hissetmeyeceğime ve aradığım herşeyi burada bulabileceğime inanıyorum. Peki sizce de Unreal Engine'e geçiş yaparak doğru bir tercih yaptım mı? Başarılar diliyorum hepinize.. :angel:

Hoş geldin : )
Sorunu zamanla kendin cevaplarsın.
Şüphesiz ki Maya ve Unreal çok başka platformlar. Ayrıca birbirine bağlı programlar. Yani Engine'e geçmek için Maya'yı bırakmayıp, daha çok yüklenmen gerekecektir.
Bunun yanında eğer animasyon ve grafik tasarım olayında iyiysen çoğu kişiden 1-0 öndesin demektir.

Sanırım dediğin gibi cevabı kendim vereceğim. Kurcalamaya başladım bakalım. Maya'nın kullanım kolaylığı ve pratikliği hoşuma gidiyordu. Zaten Maya'da da prof değilim. 3 aydır kurcalıyordum. Bir kaç tasarım ve animasyon yaptım sadece sonra Unreal Engine tavsiye edilince denemek istedim. Bakalım hayırlısı.. :rolleyes:  Şimdi bu alanda yeni sayıldığım için yol yakınken kararımı verip tek bir program odaklı çalışmak istiyorum. Mesela Unreal'da iyi bir seviyeye gelsem rahatlıkla iş bulabilir miyim? gibi sorular var aklımda ve bu da en az 1 sene yoğun olarak çalışma gerektirir. Şu an için zor olsa da yakın zamanda programın kullanımı yaygınlaştıkça emeğim boşa gitmez heralde.. :angel:  Sen ne düşünüyorsun qukla? Sence bir Unrealcının iş bulma olanağı nedir ülkemizde? :huh: