Semruk

Yeni üye
31 Ağu 2018
4
0
0
(22) Edirne
Selamlar Unreal Engine 4 de aslında 2 sene önce merak saldım fakat üniversite sınavlarım derken ara verdim az buçuk arayüz ve kullanım biliyorum ve 1 ay gibi kısa sürede başlangıç öğrenebilirmiyim ?
Kitap aldım ve içindeki cd ler ile başlangıç olarak anlatıyor ( Kodlab ) . Android de oyun geliştirmek istiyorum böyle basit ama eğlenceli birşeyler bu konuda iddalıyım ve bu süreçte C# dilini öğrenmeye çalışacağım birazda olsa kodlama olayına yabancı kalmak istemiyorum. Sizler ne dersiniz  ?

Teşekkürler ..

Unreal Engine 4 kullanıyorsanız C# yerine C++ öğrenmelisiniz illa ben C# öğreneceğim diyorsanız Unity kullanabilirsiniz. Unreal Engine 4 içerisinde Blueprint halinde bir visual script mevcut. Blueprint ile gameplay programlayabilirsiniz ve size programlama bilgisi katacağına eminim.

Birinci soru, asla ne şekilde ne kadar sürede öğreneceğini bilemeyiz. 
İkincisi ise kodlama dediğin şeyi öğrenmeden önce Python gibi programlama dillerini öğreneterek programlama yeteneklerini geliştirmen üniversite öncesinde sana bazı dersler için yardımcı olur.

Khubur' Alıntı:
İkincisi ise kodlama dediğin şeyi öğrenmeden önce Python gibi programlama dillerini öğreneterek programlama yeteneklerini geliştirmen üniversite öncesinde sana bazı dersler için yardımcı olur.

Teşekkürler fakat python biraz ağır değil mi en kolaydan başlamak için C# dedim

Ozzy' Alıntı:
Unreal Engine 4 kullanıyorsanız C# yerine C++ öğrenmelisiniz illa ben C# öğreneceğim diyorsanız Unity kullanabilirsiniz. Unreal Engine 4 içerisinde Blueprint halinde bir visual script mevcut. Blueprint ile gameplay programlayabilirsiniz ve size programlama bilgisi katacağına eminim.

En kolaydan başlamak adına C# dedim C++ KİTAP VE CD leri bende var ama ağır geleceğini düşündüm en temelden herşeyi öğrenmke istiyorum yani C# sonra C++ daha sonrada python daha mantıklı değil mi ?

Günlük motora ayıracağın süreye bağlı, eğer 1 ayda gece gündüz vakit ayırırsan temelini öğrenebilirsin. Tavsiyem 1 programlama dilini gelişmiş düzeyde öğren c++ olursa daha iyi olur. Motorda ne öğrenebilirsen kardır ,blueprinte ağırlık ver ,animation, particle, physic, landscape ,material, UI, audio, cinematic vs tüm konuları karıştır. Hepsi bir biri ile bir şekilde bağlantılı zaten. Hepsini öğrenmeden bir projeye girme derim sonra geri dönüyorsun ve zaman kaybı oluyor. Yada ufak tricklerle daha kolay yapabileceğin işleri uzatıyorsun. Learn kısmındaki projeleri indirip nasıl yapılmış diye incele. Unreal motorunun arayüzüne tam hakim ol kısayol tuşlarına işini çok hızlandırır. Gerekirse unreal marketten asset satın al nasıl yapmışlar diye incele. Bir projeye girmeden öncede planını analizini çok iyi yap bu çok önemli. İngilizce bilmiyosan onu öğren en azından mesleki ingilizceni geliştir. Çok tavsiye var ama aklıma gelenler bunlar.
Kolay gelsin başarılar.

TornadoTT' Alıntı:
Günlük motora ayıracağın süreye bağlı, eğer 1 ayda gece gündüz vakit ayırırsan temelini öğrenebilirsin. Tavsiyem 1 programlama dilini gelişmiş düzeyde öğren c++ olursa daha iyi olur. Motorda ne öğrenebilirsen kardır ,blueprinte ağırlık ver ,animation, particle, physic, landscape ,material, UI, audio, cinematic vs tüm konuları karıştır. Hepsi bir biri ile bir şekilde bağlantılı zaten. Hepsini öğrenmeden bir projeye girme derim sonra geri dönüyorsun ve zaman kaybı oluyor. Yada ufak tricklerle daha kolay yapabileceğin işleri uzatıyorsun. Learn kısmındaki projeleri indirip nasıl yapılmış diye incele. Unreal motorunun arayüzüne tam hakim ol kısayol tuşlarına işini çok hızlandırır. Gerekirse unreal marketten asset satın al nasıl yapmışlar diye incele. Bir projeye girmeden öncede planını analizini çok iyi yap bu çok önemli. İngilizce bilmiyosan onu öğren en azından mesleki ingilizceni geliştir. Çok tavsiye var ama aklıma gelenler bunlar.
Kolay gelsin başarılar.

Teşekkürler, yardımcı oldun fakat ben kodlama hakkında hiçbirşey bilmiyorum (aslında biliyorum) fakat en temelden başlayacağım C++ ağır olmaz mı sencede bu işe hangi kodlama dilinden başlanır bana hep C# dediler biliyorum C++ daha iyi fakat en kolaydan zora doğru daha iyi değil mi ?

Semruk' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:
Kolay gelsin başarılar.

Teşekkürler, yardımcı oldun fakat ben kodlama hakkında hiçbirşey bilmiyorum (aslında biliyorum) fakat en temelden başlayacağım C++ ağır olmaz mı sencede bu işe hangi kodlama dilinden başlanır bana hep C# dediler biliyorum C++ daha iyi fakat en kolaydan zora doğru daha iyi değil mi ?
Başta C++ ağır gelebilir. Eğer zamanım var diyorsan C# dan başla. Hepsi temelde aynı şey zaten. Birini tam öğrenince diğerlerini öğrenmek daha kısa sürer.

Semruk' Alıntı:
Khubur' Alıntı:

Programlama dillerinin kolay ve zor kısmı yoktur. Şu anki popüler programlama dilleri yapabileceğin her şeyi sana sunuyor. Dillerin kimisinde dinamik şekilde hafıza yöntemi var (C, C++ ve Ada) gibi. Bazı dillerde bu yok ve Çöp Toparlayıcı(Garbage Collector) var. Ama geneline baktığın zaman hepsinde kap(container(vector, array, map)) gibi sınıflayabileceğin her şey popüler programlama dillerinde mevcut. Bununla birlikte kalıp(template) ya da kapsamlayıcı(generic) programlama diye geçen, yaratılan tipe göre sınıflandırabileceğin kalıpsal programlama teknikleri de modern dillerin hepsinde var. Hatta template metaprogramming konusu da ortaya çıkmaya başladı. Programlama yeteneklerin derken  C#, Java, dilin sözdizimi(syntax) öğrenmeyi değil, mantıklı bir şekilde programlamayı öğrenmeni dile getirdim. 

Modern dillerin hiçbirisi diğerinden zorlu değil, her dilin farklı özellikleri olabilir fakat kafanda yaratacağın algoritmayı pratiğe dökmek için  o dilde nasıl yapacağın hakkında bir tecrübeye sahip değilsindir.

Peki bunları öğrenirsen üniversitede ne şekilde yarayacak? Üniversitede aldığın/alacağın programlama dilleri dersinde mantığını anlaman açısından yardımcı olur.

Semruk' Alıntı:
Khubur' Alıntı:

Programlama dillerinin kolay ve zor kısmı yoktur. Şu anki popüler programlama dilleri yapabileceğin her şeyi sana sunuyor. Dillerin kimisinde dinamik şekilde hafıza yöntemi var (C, C++ ve Ada) gibi. Bazı dillerde bu yok ve Çöp Toparlayıcı(Garbage Collector) var. Ama geneline baktığın zaman hepsinde kap(container(vector, array, map)) gibi sınıflayabileceğin her şey popüler programlama dillerinde mevcut. Bununla birlikte kalıp(template) ya da kapsamlayıcı(generic) programlama diye geçen, yaratılan tipe göre sınıflandırabileceğin kalıpsal programlama teknikleri de modern dillerin hepsinde var. Hatta template metaprogramming konusu da ortaya çıkmaya başladı. Programlama yeteneklerin derken  C#, Java, dilin sözdizimi(sytnax) öğrenmeyi değil, mantıklı bir şekilde programlamayı öğrenmeni dile getirdim. 
Modern dillerin hiçbirisi diğerinden zorlu değil, her dilin farklı özellikleri olabilir fakat kafanda yaratacağın algoritmayı pratiğe dökmek için  o dilde nasıl yapacağın hakkında bir tecrübeye sahip değilsindir.
Peki bunları öğrenirsen üniversitede ne şekilde yarayacak? Üniversitede aldığın programlama dilleri dersinde mantığını anlaman açısından yardımcı olur.