SelimGe

Yeni üye
27 Haz 2017
3
0
0
Diğer
Merhabalar,

Aarkadaşlar benim bir kaç sorum olacaktı, ben çok yeniyim ve bu işi öğrenmeyi gerçekten çok istiyorum. aklıma takılanlara gelince;

* Fps olarak tasarladığım projemi, karakter importlarken her detayını göreyim diye TPS olarak başlattım, daha sonra aynı proje üstünden fps ye dönebilirmiyim?
* Fuse den tasarlanan karakter neden Unreal'e geçince yüzü gözü birbirine geçiyor bunun bir çözümü var mıdır?
*Fuse ve make human hariç yararlanabileceğimiz hazır karakter tasarlama programları varmıdır?
* bir küp düşünün, bunu texture ile kaplayacaksınız inceltip küpü fayansı andıran hale getirdiniz texture ile kapladınız fakat terrain in diğer köşesinde sizin insiyatifiniz dışında aynı obje oluşuyor bu sorunu nasıl çözersiniz?
*Büyük bir yüzeye texture eklerken neden doku kalitesi bozulur, nasıl düzeltilir?

Şimdilik bunlar var , lütfen bilginizi esirgemeyiniz.Saygılarımla

SelimGe' Alıntı:
Merhabalar,

Aarkadaşlar benim bir kaç sorum olacaktı, ben çok yeniyim ve bu işi öğrenmeyi gerçekten çok istiyorum. Online oyunlardan ban yedikçe daha da hırslanıyorum. aklıma takılanlara gelince;

* Fps olarak tasarladığım projemi, karakter importlarken her detayını göreyim diye TPS olarak başlattım, daha sonra aynı proje üstünden fps ye dönebilirmiyim?
* Fuse den tasarlanan karakter neden Unreal'e geçince yüzü gözü birbirine geçiyor bunun bir çözümü var mıdır?
*Fuse ve make human hariç yararlanabileceğimiz hazır karakter tasarlama programları varmıdır?
* bir küp düşünün, bunu texture ile kaplayacaksınız inceltip küpü fayansı andıran hale getirdiniz texture ile kapladınız fakat terrain in diğer köşesinde sizin insiyatifiniz dışında aynı obje oluşuyor bu sorunu nasıl çözersiniz?
*Büyük bir yüzeye texture eklerken neden doku kalitesi bozulur, nasıl düzeltilir?

Şimdilik bunlar var , lütfen bilginizi esirgemeyiniz.Saygılarımla

Çok oyunculu oyunlardan "ban" yenince oyun geliştirmeye hırslanmak gerçekten ilginç bir motivasyon. Fakat sana şunu söylemeliyim ki oyun geliştirmek için böyle sebeplerden dolayı hırslı olmak mantıklı değildir. Oyun geliştirmek bir ekip işidir ve belirli bir plana göre yapılır. 

0.0f - Öncelikle basit eğitim serilerinden başla. Örneğin: 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
0.1f - Acele etme kendine bir görev seç örneğin programlama, animasyon ya da modelleme. Bir ekip kur ve buna göre hareket et.
0.2f - İngilizce bilmen şart. Bu dili iyi bir şekilde anlamalısın.
0.3f - Oyun geliştiriciliğine hırs yaptın fakat bu iş sakin kalıp mantıklı kararlar doğrultusunda hareket etme işidir. "Dövüşmek yerine dövüştüreceğini düşünmelisin."

1- Geçiş yapabilirsin. Burada Türkçe bir örneği var şanslısın(@Phyxerian'a teşekkürler o hazırladı): 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
2- Animation Retargeting yanlış ayarlayabilirsin veya ciltleme(skinning)  problemi olabilir. Bunun için daha detaylı bir şekilde araştır.
3- Muhtemelen var fakat böcekler içinde cirit atıyor ya da pek ünlenmemiş. Blender için bir kaç eklenti olduğunu duydum.
4- Materyal sistemindeki TexCoord ne işe yaradığını öğrenmeniz lazım.

Hırsın bir gün bitecektir. Bu işi gerçekten yapmak istediğinden emin ol çünkü kolay bir iş değil.