liéborto

Yeni üye
8 Ağu 2026
1
0
1
Merhaba arkadaşlar nasılsınız umarım iyisinizdir buraya bir yazı eklemek istiyorum umarım kendimi açıkça ifade edebilirim. Ben küçük yaşlardan beri oyunlara çok ilgi duymaktayım
Yaklaşık 5 aydır aklımda bir hedef var. Bir gün yüzümün bir korku/psikolojik gerilim oyunundaki karakter için 3D face scan yöntemiyle taranması ya da karakter tasarımında referans olarak kullanılması en büyük hayallerimden biri.
Bu konuda profesyonel bir model veya oyuncu değilim. Amacım tamamen deneyim kazanmak ve bu sürecin bir parçası olabilmek. Bu tarz fırsatları nasıl bulabileceğim, hangi stüdyoların veya geliştiricilerin zaman zaman gönüllü yüz taraması ya da karakter referansı aradığı konusunda bilgisi olan varsa tavsiyelerini çok duymak isterim.

Sana en önemli ve ilk tavsiyem, yüz taramanı hiç kimse ile paylaşmaman. Günümüz teknolojisinin nereye gittiği malum hiç alakan olmayan bir durumdan dolayı ensene birileri binebilir. İlla yapacağım diyorsan bir blender plugin i var adını dahi hatırlamıyorum, 3 yönlü yüz görselini veriyorsun 3D modele çeviriyor, bir sanatçının işi için kullanmıştım baya pratik bir şey, minimum düzeltme yapıyorsun ve işe yarar hale geliyor. Biraz araştırırsan bulursun.