ClimbDown

Cezalı Üye
11 Tem 2015
1,147
-18
0
(53) Rize
Durun,başlığı yanlış anlamayın :D

Benim bahsetmek istediğim hem oyunun boytutunu düşürmek amacıyla yaptığınız hemde optimize olması için yaptığınız şeyleri soruyorum.

Mesela gece sahnelerinde uzakta olan bir binanın texturesini koymuyorum

binalarda olabildiğince aynı textureleri kullanmaya çalışıyorum (mesela elimde sadece 2 tane paslanmış metal texturesi var tüm oyunda kullanıyorum)

gölgelerin yüklenmesini geciktir ve animasyonları treegir mıdır nedir onla tetiğe bğla ramden ve ekran katı belleğinden tasarruf edersin

Gölgeler dış mekanda zaten kapalı :cool:

en düşük ayarda bile iyi görüntü elde edebiliyorum,ve yeni nesil grafiklere göre çok optimize.

sen sadece onlarımı yapıyorsun?

ve gölgelerin yüklenmesini geciktir derken?

gta 5 gibi büük oyunlarda gölgeler sen  nerdeysen orada vardır.yani sen lvl 1 deyken lvl 3 ün gölgesi bir işe yaramaz bu yüzden gölgelerin yüklenmesini geciktirden kastım ışıklandırma sistemini tek seferlik tetiğe bağla sen lvl a gelince yüklensin.lvl geçince ışık kapansın bunun için tdigger volume ü seçip blue ğirin on actor end over lap ı toggle visibilitye bağla ben böyle kullanırdım şahsen daha iyisi varsa söyleyin lütfen

UnLucky' Alıntı:
gta 5 gibi büük oyunlarda gölgeler sen  nerdeysen orada vardır.yani sen lvl 1 deyken lvl 3 ün gölgesi bir işe yaramaz bu yüzden gölgelerin yüklenmesini geciktirden kastım ışıklandırma sistemini tek seferlik tetiğe bağla sen lvl a gelince yüklensin.lvl geçince ışık kapansın bunun için tdigger volume ü seçip blue ğirin on actor end over lap ı toggle visibilitye bağla ben böyle kullanırdım şahsen daha iyisi varsa söyleyin lütfen

Movable ve Stationary directional light'larda Cascade distance parametresini istediğiniz değere girerek bunu otomatik olarak yaptırabiliyorsunuz.