Prometheus

Yeni üye
11 Ara 2015
15
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Merheba arkadaşlar,android için bir geliştirdiğim bir oyun note 2 de açılırken gm discovery'syour slapsh screen yazısın'dan sonra direk atıyor,oyun açılmıyor.Halbuki çok sistem isteyecek şeylerden kaçınmıştım,üstelik 200 mb lık bir koşu oyunu.Bir çok oyunu bu telefonda oynayabiliyorken bu oyun niye açılmıyor?Bide yaptığım oyunun minumum sistem özellikleri öğrenmek için bir program varmıdır?

Discovery'nin donanımı Mediatek(MT-xxxx diye geçiyor modeller) markalı olduğu için sorun çıkıyor olabilir. Destek verdiğini sanmıyorum Unreal'in bu donanıma sahip cihazlara.

Yapacağım ilk oyunu mobil için çıkarmayı düşünüyordum eğer gerçekten böyleyse UE4 ile mobile oyun yapmamalıyım sanki. Bütün telefonlarda açılacak ve boyutu düşük olacak bir oyun için UE4 kullanmalımıyım yoksa mobil için Unity mi kullanmalıyım. Şuan bi kararsızlığa düştüm cidden. Siz ne düşünüyorsunuz acaba?

Hocam mobil platformda Unity piyasayı domine etmiş durumda :D. Unreal size daha geniş bir çalışma alanı sunar ama Unity mobil piyasada kendini kanıtlamış bir oyun motoru ve Unreal böyle hatalar veriyorsa (her telefonda verir diye bir kaide yok ve ben hiç böyle hatalara rastlamadım) Unity emekleri korumak için iyi bir alternatif olacaktır. Bu bassettiğim konuları siz benden daha iyi bilirsiniz Unity de çalışmış biri olarak, benimki ufak bir fikir ve hatırlatma :).

Unity i biliyorum Mobil de en çok kullanılan o zaten ama ben Unreal ile yapmak istediğim için özellikle bi sorayım dedim. Genelde böyle hatalar varsa Unity ile yapmak daha mantıklı olacaktır tabiki. Ama nedendir bilmiyorum hala Unreal ile yapmak istiyorum ^^ Şöyle detaylıca herşeyi ayarlarsak mobile entegre şekilde yaparsak hem düşük boyutta hemde hatasız birşey çıkartırız gibime geliyor. Tappy Chicken ve çıkan diğer oyunları gördükce açıkcası daha bi gaza geliyorum ben ^^ Birde Unreal farkını yaşatmak istiyorum Türk oyun severlere ^^

Hocam UE4 kılavuzlarını karıştırırken bakın ne buldum :).

https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Platforms/Mobile/Performance/index.html

UE4 ile mobil oyun yazmak isteyenlere ipuçları ile nasıl daha iyi performans alabileceklerini anlatan bir makale. Türkçeye çevirerek bir konu açmak isterdim fakat bu iş 2-3 gün sürer ve benim okulum var yoğun bir çalışma içerisindeyim. Direk Google amcadan da kopyala yağıştır yapmak istemedim e malum Google amca biraz dil kuralı özürlü (İngilizce ödevlerimin baş tacı Google translate çaktırmayın :D). İyi bir İngilizceye sahip olduğunuzu düşünüyorum. İngilizcesi olmayan arkadaşlara da da yardım ederse İngilizce bilenler bu sayfadan forum olarak mobil oyun yapmak isteyenler faydalanabilir. Umarım yardımı dokunmuştur.

Teşekkürler

Dökümanlardan şu sayfalar da işinize yarar hangi cihazların uyumlu olduğu veya olması beklendiği üzerine fikir sahibi olmak için:

https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Platforms/Android/DeviceCompatibility/index.html
https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Platforms/iOS/DeviceCompatibility/index.html

İngilizce sorun değilse şu videoları da tavsiye ederim:

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.