Leon

Yeni üye
29 Nis 2017
49
2
0
Belirtilmemiş
Merhaba arkadaşlar.Oyun işine girdiğimde şunu anladım ki sadece UE öğrenmek işin sadece küçük kısmı.Beraberinde  modelleme bilmek lazım,modellleriniz yoksa işiniz zor.Malzemeye para vermem derseniz, free materyal kovalamakla da olmuyor.Neyse ki 3dmax işini önceden biliyordum az çok .Uzatmadan soruma geleyim;3d de yaptığım modelleri kaplayarak fbx yapıp oyuna atmak mı,yoksa oyunda materyallerle kaplamak mı daha avantajlı?Mesela duvar.Ya da yol yapacağım diyelim;zemine kaplama atmak mı yoksa 3d de asfalt kaplı malzeme mi kullanayım?
İkincisi landscape materyal de kendi yaptığımız taş vs. gibi 3 boyutlu nesneleri (Landscape Auto Materyal 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
) örnekteki gibi nasıl kullanıyorlar? 
Bir de kaplamaları bulduğumuz şekliyle kullanamıyoruz sanırım.Kare olmalı belli boyutlarda ve çözünürlükte  olmalı deniyor.Tavsiyeniz medir?

Teşekkür ederim.

Leon' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.Oyun işine girdiğimde şunu anladım ki sadece UE öğrenmek işin sadece küçük kısmı.Beraberinde  modelleme bilmek lazım,modellleriniz yoksa işiniz zor.Malzemeye para vermem derseniz, free materyal kovalamakla da olmuyor.Neyse ki 3dmax işini önceden biliyordum az çok .Uzatmadan soruma geleyim;3d de yaptığım modelleri kaplayarak fbx yapıp oyuna atmak mı,yoksa oyunda materyallerle kaplamak mı daha avantajlı?Mesela duvar.Ya da yol yapacağım diyelim;zemine kaplama atmak mı yoksa 3d de asfalt kaplı malzeme mi kullanayım?
İkincisi landscape materyal de kendi yaptığımız taş vs. gibi 3 boyutlu nesneleri (Landscape Auto Materyal 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
) örnekteki gibi nasıl kullanıyorlar? Teşekkür ederim.

UE öğrenmek küçük kısmı demişsin ama bir şey soracağım bende terrain editlemeye yarayan araç(adını unuttum kusura bakma) çalışmıyor. üstüne basıp yerşekillerini değiştiremiyorum ne yapmalıyım birde nerden öğrendin UE yi bende başlamayı düşünüyordum ama sildim tekrar yükleyeceğim cevaplarsan sevinirim

Merhabalar, bir oyun yapımı ekip ile olur. Tek başına her şeyi bilmeniz ve öğrenmeniz çok zaman alacaktır ve hobiden öteye gitmeyecektir. Bir ekip kurabilirsiniz veya bir ekibe dahil olabilirsiniz. Modelleme bölümüne takım arkadaşı arayan sayısı çok bunlardan birine veya birkaç tanesine başvurabilirsiniz Takım Arkadaşı Arama Konuları . FBX uzantısı kullanıp oyuna import edin fakat modelin texturelerini PNG veya Targa olarak ayrı şekilde import edin ve Material hazırlayın. Texture boyutları olarak önerilen minimum 512x512 veya 1024x1024. Karakter ve detaylı modellerde 2048x2048 4096x4096 kullanabilirsiniz çünkü çözünürlük ne kadar büyük olursa o kadar detaylı olacaktır. Dikkat etmeniz gereken her modelin texturesinde 4096x4096 kullanmayın çünkü FPS kaybı yaşarsınız.

Cevap için teşekkür ederim.Bir sorum daha olacak.Köşeli materyalleri kapladığımda köşelere bir aydınlık yada kararma efekti ekleyebiliyormuyum?Örneğin merdiven kaplarken basamak köşelerinin daha aydınlık,parlak ,yada bina köşelerinin daha koyu olması gibi.Son olarak texture standartın dışında olursa ne olur?Örneğin 906x906.

Kaplamamız gereken nesne ince uzun olduğunda da yine bu  standartta mı kaplama kullanmalıyız? Örneğin bir su borusu kaplayacağım(3d programında),1024x320 gibi uzun dikdörtgen bir değer kullanılamazmı acaba?