KralArsla10

Yeni üye
8 Nis 2016
204
14
0
(27) Gaziantep
Arkadaşlar, ben bir actor yani Ai controller da ki character e bir hedef yani yol noktası oluşturdum. Ve level imin 3 konumuna 3 tane o yol noktası aktörümü yerleştirdim. Ve her birine de hedefleri belirledim. Ve yaptığım karaktere de aktörün bir tanesini hedef olarak verdim (not bilgi : Yapmaya çalıştığım ai controller da ki karakterin bekçi görevini görmesi) . Ve karakter oyun başladığın da ona gidiyor ama o gittiği aktör de kalıyor diğerlerine gitmiyor ben simulating play de açıp karakteri mouse ile hareket ettirip tekrar o aktörün collision una girdirince istediğim gibi çalışıyor. Ama arkadaşlar sorun oyun başladığında bunun kendiliğinden çalışmaması acaba sorun ne olabilir her şeyini yaptım ama başlangıçta çalışmıyor isterseniz video çekip atabilirim. Aşağıda ki resimler de yaptığım aktör ve blueprint interface var.
Actor_and.png
Actor_Event_Graph.png
Hedef.png
%C4%B0nterface.png

Sorunu çözdüm arkadaşlar sorun. Behavior tree de yaptığım. Bir reset sorunuymuş yani görev bitmeden behavior un en başına dönmesini sağlıyor böylelikle bekleme kısmına dönüyormuş yani orada bekleme görevini almış oluyor. Açıkçası gözümden kaçmış  şu an için başka sorun yok gibi neyse ki çözdüm. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

KralArsla10' Alıntı:
Sorunu çözdüm arkadaşlar sorun. Behavior tree de yaptığım. Bir reset sorunuymuş yani görev bitmeden behavior un en başına dönmesini sağlıyor böylelikle bekleme kısmına dönüyormuş yani orada bekleme görevini almış oluyor. Açıkçası gözümden kaçmış  şu an için başka sorun yok gibi neyse ki çözdüm. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

Amacın sadece patrol yaptırmaksa bu kadar karıştırmana gerek yok aslında. İki adımda çözebilirsin:

1-waypointlerde next waypointin referansını variable olarak tut
2-karakter bir waypointe gelince waypoint karekterin targetini değiştirsin

skywalk3r' Alıntı:
KralArsla10' Alıntı:

Amacın sadece patrol yaptırmaksa bu kadar karıştırmana gerek yok aslında. İki adımda çözebilirsin:

İlgin için teşekkür ederim. Ben onu zaten yaptım. :D Behavior tree de farklı işlevleri ve görevlerini veriyorum. Mesela gördü ve ya görmedi duydu duymadı yani baya geniş çaplı bir yapay zeka olacağı için karışık. Keşke daha basit yapılabilse ama maalesef o kadar basit yapılamıyor.
Kısacası sadece patrol yapmıyorum. Ama yine de teşekkürler. Bir de bir sorum var acaba karakterin eline verdiğim silahla vurduğunda hasar vermesini nasıl yapabilirim. Aslında bunu karakterin içinden basitçe yapabilirim ama maalesef ben oradan yapmadığım için behavior tree de btt task (görev) ın içinden  Hasar verdiriyorum. Yapmak istediğim silahın task dan hasar verebilmesini sağlamak. Acaba sizin böyle bir hasar vermeyle ilgili bilginiz var mı ?

KralArsla10' Alıntı:
skywalk3r' Alıntı:

İlgin için teşekkür ederim. Ben onu zaten yaptım. :D Behavior tree de farklı işlevleri ve görevlerini veriyorum. Mesela gördü ve ya görmedi duydu duymadı yani baya geniş çaplı bir yapay zeka olacağı için karışık. Keşke daha basit yapılabilse ama maalesef o kadar basit yapılamıyor.
Kısacası sadece patrol yapmıyorum. Ama yine de teşekkürler. Bir de bir sorum var acaba karakterin eline verdiğim silahla vurduğunda hasar vermesini nasıl yapabilirim. Aslında bunu karakterin içinden basitçe yapabilirim ama maalesef ben oradan yapmadığım için behavior tree de btt task (görev) ın içinden  Hasar verdiriyorum. Yapmak istediğim silahın task dan hasar verebilmesini sağlamak. Acaba sizin böyle bir hasar vermeyle ilgili bilginiz var mı ?

Bahsettigin silah melee bir silahsa silahin hasar verecek kisimlarina collision eklemen lazim. Saldirganin elindeki silahi animasyonla sallamasini saglarsin. Kurbanin bir hit boxu olur ve bu box collisionlari dinler. Gelen collision hasar verecek collisionsa playerin healthinden dusersin. Burda dikkat etmen gereken nokta silah sadece swing edilirken damage vermelidir. Bunu da variable ile kontrol edebilirsin.