leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Yapay zeka yaptık iyi güzel , fakat bu yapay zekaya ateş ettiğimde bana doğru bakmasını ve kovalamasını istiyorum. Onu da yaptım fakat sorunlu oldu ve takıldım.

Şimdi fotoğraftan görüldüğü üzere sequence1, yapay zekanın collision alanına girildiği taktirde giren oyuncuyu takip listesini almasını kapsıyor. Yani Follow new targetin içi , collisiona giren oyuncu oluyor. Follow new target ise bir fonksiyon.

Aynı şekilde sequence2 de ise projectile yer alıyor. CubitUni projectile yapay zekaya değdiğinde ateş eden oyuncuyu kovalamasını istiyorum ama get player controller 0 diye çağırdığımda serveri kovalamaya başlıyor. Yani client ateş etse bile yapay zeka servere gidecek. Orada nasıl bir işlem yapmalıyım ki ateş edenin kim olduğunu ayırt etsin ? Yani aslında sormak istediğim soru şu , kimin ateş ettiğini neye göre anlarız ? Bu kurşunun illa yapay zekaya çarpması gerekmiyor benim belirlediğim alana girmesi yani yakınlarından geçmesi yakınlarda ateş edildiği anlamına gelir onun için. HearingStimulus kullanmak istemiyorum. Beni çokça uğraştıracak o iş.

Bence çok komplike ve farklı açıdan yaklaşmışsın.
AI içerisine gir, soldan AI Perception içerisine tıkla. Oraya büyük ihtimalle sadece AI Sight config eklemişsin, bir de AI Hearing config ekle.

Şimdi ateş edecek karakterin içerisine gir, sesi eklediğin yere Report Noise ekle. Artık player ateş edince, AI ateş eden kişiye bakacak ve onu kovalayacak.