leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,538
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Yapay zekamı tekrardan behavior tree ile profesyonel bir şekilde yapmaya karar verdim. Normal şekilde çalışıyor ama Multiplayerde sıkıntı çıkıyor. Ve bununla ilgilide kaynak bulamadım. İstediğim şey çok basit. Yapay zeka roam yapacak karakterlerden birini gördüğünde kovalayacak. İzini kaybetse bile son konuma doğru yinede gidecek ve orada roam yapacak.
Tek istediğim bu. Ama hem behavior tree de yeniyim hem de multiplayer için zorlandım. Bundan anlayan birisi bana özelden yardım edebilir mi Discord Teamviewer falan. Herhangi bir karşılık isterse de yardımcı olabilirim.

-Roam yapacak
-Oyuncu görürse kovalayacak ( en yakındakini )
-En son görülen konuma gidecek
-Gittiği son konumda roaming yapacak.

Konu çözüldü hallettim ben çok sağlam bir yapay zeka çıktı ortaya. Zorlayıcı bir yapay zeka oluşturdum. Eğer bu konuda yardım arayan olursa ben yardımcı olabilirim. Çok güzel bir de kaynak var elimde multiplayer ile çok iyi çalışan. Tamamen taglara göre çalışan akıllıca bir sistem.
İşte Link:

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Videoyu tam izlemedim tabi bakcam ama. Elindeki multiplayer ile taglara göre çalışan sistem videodakinin aynısı mı yoksa kendince geliştirip iyileştirdin mi? Eğer senin elindeki daha gelişmişiyse valla benim işime çok yarardı. Sadece 1 tane yapay zeka örneği küçük bi proje linki ya da BP ekran görüntüleri vs çok kıyak olurdu valla tabi seni uğraştırmicaksa

Hayır ben geliştirmedim ama aklımda vardı.Tag sayesinde kimi detect edeceğini anlayabilirsin. Mesela sıradan bir insan geçiyor ama ona dokunmasın istemiyorsun. TAGI yoksa onu yinede algılar ama işlem gerçekleştirmez. Mesela köpek karakterin var tagı ona verirsen onuda kovalamaya başlar. Ayrıca ben buna ek bir şey ekledim. Sphere collision ekledim dibine 50 birim yaklaşırssan otomatik Stimule ediyor arkasını dönüp kovalıyor. Bir de yumuşak dönüş ekledim

İşte benim video. Ha ben memory duration süresini uzattığım için beni daha çok kovalıyor. Yani o adamınkinden daha gerçekçi oldu. Ben memoryi 10 saniye tutuyorum. Dolayısıyla bir yere gidip saklansam bile oraya iyice geliyor ve orayı araştırıyor.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Şeyi yapamadım. Karakter ilk gördüğü lokasyona direkt gidip ondan sonra memory sıfırlasın istiyorum.Yarı yoldada sıfırlıyor. Son görüğü lokasyona kadar gitsin en azından oradan sonrada memory başlasın sonrada memoryi sıfırlasın istiyorum. Öyle olsa daha iyi olurdu..