leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,538
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Videoda gördüğünüz üzere yapay zeka sıkıntı yaşıyor, bana doğru dönse sorun çözülecek.
Behavior Tree kullanıyor Blackboard kullanıyor EQS kullanıyor.
Fakat dibime kadar gelirde şöyle küçük bir mesafede kalırsak konumunu doğrulamıyor ve boş alana bakıyor oraya vuruyor. Yapması gereken ise ara sıra o konumu değiştirmek veya bana doğru dönmek. Bunu nasıl düzeltirim ? Ne yapılması gerekiyor burada ?

Find look at location ile kendi konumuma baktığında aradaki rotasyonu hesaplardım, mesafe artarsa bu farklı yere baktığı anlamına gelmiş oluyor, bana bakması için Find look at location çalıştırırdım.

Evet aynı şeyi yaptım ben de. Actor'u set et, mevcut ise ona bak. Yani "Actor"un içerisinde bir key varsa ona bakacak, yoksa bakmayacak çünkü bakacağı bir obje yok. Is Valid mutlaka koy. 

Monster_BP
Foto12.png

MonsterBP
Foto13.png

Monster AI Controller (istersen monster_bp'nin içine koy bunu fark etmez.)
Foto14.png

leonscottkfm' Alıntı:
LookToActor dediğin şey sonradan oluşturduğun fonksiyon mu ? Onu yaptım ben de olmadı. Tamam karaktere dönüyor ama yürürkende ayrıca dönmesi gerekecek ya konum bulurken bu sefer kafası karışıyor titreye titreye dönüyor karakter :D

Bir şekilde hallettim.

Ek not aklında bulunsun Actor'u print string'e bağla ve test et, enemy_bp kafasına göre farklı actor'lere odaklandığını göreceksin. Titremenin sebebi bu. Sadece senin ana karakterine odaklanmasını sağlamalısın. Cast to Anakarakter_BP edip is valid yapman gerekiyor. Ayrıca hala başka aktorlere odaklanıyorsa, o aktorlerin içerisine Unregister Perception eklemen gerek.