kinoxsis

Yeni üye
18 Eki 2016
6
3
0
(6) Ankara
Merhaba ben okulda hazırlamakta olduğum tez projesi için bir yapay zeka hazırlamam gerekiyor. Mantığını temel olarak belirlemiş olsam da  sıkıntı yaşadığım bir bölüm var. Yaptığım proje bir araç simulatorü. Hazırlayacağım yapay zekada cevre deki araçlarım hazırlamış olduğum yolu algılayarak bu yoldan sapmadan hareket etmesi gerekiyor. Virajlı yollara gelince ona göre açı olması gerekiyor. yollarım dört şeritli bu yüzden arada bir şerit değiştirecekler. Yani şeritleri de algılaması gerekiyor. Ancak burada yaşadığım sorun yolu algılama işlemini yapamadım. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz.

kinoxsis' Alıntı:
Merhaba ben okulda hazırlamakta olduğum tez projesi için bir yapay zeka hazırlamam gerekiyor. Mantığını temel olarak belirlemiş olsam da  sıkıntı yaşadığım bir bölüm var. Yaptığım proje bir araç simulatorü. Hazırlayacağım yapay zekada cevre deki araçlarım hazırlamış olduğum yolu algılayarak bu yoldan sapmadan hareket etmesi gerekiyor. Virajlı yollara gelince ona göre açı olması gerekiyor. yollarım dört şeritli bu yüzden arada bir şerit değiştirecekler. Yani şeritleri de algılaması gerekiyor. Ancak burada yaşadığım sorun yolu algılama işlemini yapamadım. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz.

Merhaba! Unreal Engine 4 ile yapay zeka yapmak için öncelikle blueprintleri kullanmayı basit olarak anlamalsınız. Bunun dışında Epic Games tarafından hazırlanmış dökümantayson üzerinden yapay zekanın temel kavramlarını anladıktan sonra bir kaç örnek yapıp istediğinize ulaşabilrisiniz.

Temel Yapay Zekada olduğu gibi Unreal Engine 4 belirli Davranış Ağaçları ("Behaviour Tree") ve Karatahta ("Blackboard") ile çalışır. 
Karatahta ("blackboard") Yapay zekanın hafızasıdır. Davranış Ağacı için değerleri saklar. Mesela oyuncu öldü mü? Bir bool değişkeni olsun buna göre davranış ağacına gönderir ve davranış ağacı bu işlemlere göre belirli kararlar alıp yapay zekaya uygular.
Davranış Ağacı: Yapay zekanın işlemlerini yapar örnk mermi geldiğinde sağa git vs. Kararları verir ve uygular.

Burada hem kısaca teori üzerinden hem de bir Gardiyan, Köylü ve Mob yapmayı anlatıyor. Pratik açısından iyi bir öğrenme eğilimi.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Burada ise Epic Games geliştiricileri tarafından hazırlanan dökümantasyon var. Bu tutorial ile basitçe bir hacimleri nasıl kullanacağınızı anlayabilrisiniz.
https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/AI/BehaviorTrees/QuickStart/index.html

Ve bunun gibi bir çok örnek var. Yapman gereken sadece Video eğitimlerini takip edip uygulamak. Bu sayede basit anlamda iyi bir Oyun Yapay Zeka programlayıcısı olabilirsin.