UnLucky

Yeni üye
11 Ağu 2015
261
17
0
(55) Samsun
Merhaba arkadaşlar.Siz bu mesajı okurken ben Windows 10 kuruyor olacağım.Ama biraz tereddütlerim var.Yükseltme yapmayı biliyorum temiz kurulum olarak.Peki ben şimdi yeni topladığım bilgisayarıma nasıl kuracağım.Direk format atar gibi kuruyorum.Sizce bir sakıncası olur mu?

Yardımlarınız ve Önerileriniz için Teşekkürler.

.iso dosyasından öyle kuracaksın zaten başka yolu yokki?

Yükseltme yapabilirsin ama o zaman eski windows dosyaları vs. şişiyor sistem.

.iso'dan temiz bir kurulum yap dx12 nin tadına bak.

Şuan zaten iso indirdim.Rufus flash a yazıyor.İnternet de hep yükseltme konuları var tereddüt ettim bir an sadece yükseltme mi yapılabiliyor diye.Yoksa iso hazır şuan ürün anahtarım da var.

Bekle beni DiretcX.(ekran kartım destekliyorsa tabi :D)(yeni aldım pc yi daha ilk günden çökertmeyelim sonra)

Sapphire R9 280x Vapor-X

Dx 11 ile başlasanda geçebiliyosun sanırım.Bi bakarım eski bilgisayarımda dx 11 ile bir projem var uyarlamaya çalışırım onu sana söylerim.

380e baktım fazla bir farkı yok 4gb önemli değil zaten.Kaç bit olduğu önemli benimki 384 bit mesela.O 256 bit.Neyse ben kuruluma geçiyom rufus flash a yazmış.Hadi Bismillah :D

UnLucky' Alıntı:
380e baktım fazla bir farkı yok 4gb önemli değil zaten.Kaç bit olduğu önemli benimki 384 bit mesela.O 256 bit.Neyse ben kuruluma geçiyom rufus flash a yazmış.Hadi Bismillah :D

Donanımdan pek anlamıyorsun gördüğüm kadarıyla :)

Şimdi 380 fiyat olarak pek fark yok ama performans farkı var.

2 gb vram olursa,gta v yi herşeyi sona dayayarak açarsın fakat ani fps düşmeleri olur.

Neden?

çünkü en son ayarlarda oyun 2600mb kullanıyor (örnektir kıstığın ayarlara göre değişir)

4 gb olduğunda rahatlıkla karşılayabiliyor.

2600mb olunca direk takılacak diye birşey yok,dx 12 ile yeni gelen birşey var bunun adına ama daha çözebilmiş değilim.

Ve 280 kaç senelik kart haberin varmı?yenisi çıkmışken aradaki 100 tl için neden eskisini alıyorsun (en son fiyat farkı böyleydi,dolar bizi coşturunca ne oldu bilemiyorum :D )

Sana izah edeyim kartı benim kartım 3gb.384 bit veri yolu var.284 bit e göre daha avantajlı tabi senin kararın.Ben memnunum açıkcası o kartan (daha kullanmadım bile :D).

UnLucky' Alıntı:
Sana izah edeyim kartı benim kartım 3gb.384 bit veri yolu var.284 bit e göre daha avantajlı tabi senin kararın.Ben memnunum açıkcası o kartan (daha kullanmadım bile :D).

Hayır bak yanlış biliyorsun

Veri yolu genişliğin 384 bit olabilir fakat önemli olan bant genişliğidiir.

Karıştırıyorsun ikisini bence.

Ona bakarsak 970 de 384 bit değil?

Hangisiyle daha çok performans alıyorsun?

Teknik detaylara gir bak hangisinin veri yolu daha geniş diye.

Ama iş gpu da biter bunu bil.

Bellek darboğazı daha çok nvdia da yaşanır.

280 i geçebilecek 384 bit olmayan bir sürü kart var.

Bit olayını bilerek insanların gözüne sokuyorlar,daha iyi görünsün diye

Yaw önemli olan çekirdek bellek hızı.Çekirdek zaten amd tarafından üretiliyor.Bu şuna benziyor.gtx 770 ile gtx 970 arasındaki fark.İkisi aynı kart biri kepler mimari biri maxwel mimari.R9 280 ile R9 380 aynı kartın değiştirilmiş versyonu.

Tamamda kardeşim benim bahsetmek istediğim şu;

Bellek veri yolu genişliği bit değerine,bellek tipine (gddr5 vs.),bellek saat hızına bağlıdır.

Benim bahsetmek istediğim nokta 280x çıkalı çok oldu.

Yakın fiyata r9 380 nitro alabilirdin,ama senin tercihin.

Amd satış temsilcisi değilim sonuçta :D

Hatta amd kartla nvdi fiziği ve diğer şeylerini kullanıyorum ama yapacak birşey yok :D

Kabloyu uzun alma ping açısından.Ne kadar kısa kablo o kadar az gecikme demek.

(tabi fiber kablo alırsan iş değişir :D)

Windows 10 un diğer windows lardan bir farkı olmadığı için 'normal' kuruluyor :D