ahmetcannc

Yeni üye
2 Ara 2017
6
-4
0
(55) Samsun
Arkadaşlar arasında oynanacak basit bir oyun yapmaya başladım. (Kendimi geliştirmek için) Mobil bir oyun olcak. Şuan server satın almayı planlamıyorum. Bu yüzden bu yönteme başvurdum. Oyunda insanlar aynı wifi ağına bağlı insanlarla aynı odalara girebilecek. Ama nasıl yapılcağı hakkında hiçbir bilgim yok. Yapımı hakkında bir video veya konu var mı?

ahmetcannc' Alıntı:
Arkadaşlar arasında oynanacak basit bir oyun yapmaya başladım. (Kendimi geliştirmek için) Mobil bir oyun olcak. Şuan server satın almayı planlamıyorum. Bu yüzden bu yönteme başvurdum. Oyunda insanlar aynı wifi ağına bağlı insanlarla aynı odalara girebilecek. Ama nasıl yapılcağı hakkında hiçbir bilgim yok. Yapımı hakkında bir video veya konu var mı?

Wifi üzerinde bağlı ağlar zaten bir yerel ağ oluşturur. Kullanıcı ana sunucunun IP adresini girmekle yükümlüdür veya Steam'ın kullandığı gibi bir online subsystem gibi bir SubSystem yapabilirsiniz.

Eğer sadece aynı Wi-Fi ağına bağlanmış olan kişiler girecekse sunucu satın/kiralama almanıza gerek yok. Bir onlinesubsystem kurmalısınız Sessions oluşturmalısınız forumda bu konular ile ilgili çok soru soruldu ve cevaplandı araştırabilirsiniz.