leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,538
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Widgetin içerisinde npc mi referans ederek veri çekmeye çalışıyorum. Fakat cast edersem object kısmı boş kalacak. Get All Actors yapmak iyi değil diyorlardı. Yaparsam bütün aktörleri çekecek çünkü.

E normal olarak referans alayım dedim bu seferde Access Non trying bilmem ne hatasını veriyor. Unreali kullandım kullanalı herkes şu referansla veri çekebiirken ben hiçbir zaman bu hata yüzünden veri çekemedim.

Tam olarak ne işe yarayacak bir widget bilmiyorum ancak, söz ettiğin mesele bir hata değil, bunun için 3 farklı yöntem söyleyebilirim sana

1. kendi karakterin üzerine koyduğun bir collision ile overlapta get actor of class (get all actors değil) ile widget oluşturabilirsin
2. yine collision ve overlapta interface ile oluşturabilirsin
3. bu sefer collision ı NPC ye koyarak senin karakterin NPC nin collision ı overlapladığında begin play de NPC üzerinden oluşturduğun ve invisible yaptığın widget ı visible hale getirebilirsin.

hatta benzer yöntemler türetebilirsin hangisi daha çok işine yarayacaksa,

O customer ne ise onu burada doldurmalısın. Widget ta insanlar genelde içini doldurmadığı referansları kullanmaya çalışıyorlar. O referansın nerede doluyor bu resimde gözükmüyor. Ayrıca IsValid kullanırsan BP hatalarını önlemiş olursun.