leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,537
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Arkadaşlar bir actor oluşturdum bu actor alınıca karakterim görünmez olacak ve 3 saniye sonra tekrar görünür olacak.
Actoru alıyorum görünmez oluyor araya delay koyup 3 e ayarlayıp tekrar toggle visiblity yapıyorum bir şey olmuyor. Ama öncesinde actoru destroy ediyorum çünkü pickup şeklinde acaba bundan mı oluyor? Oyuna timer gibi bir şey koyamazmıyız sürekli kontrol eden sürekli 3 saniyede bir karakterimi görünür yapacak bir şey ?

3 saniye süreyi destroy ettiğin aktör içinde çalıştırıyorsun sanırım. O şekilde değil de görünmesini istediğin karakterin içinde süreyi çalıştırırsan daha sağlıklı olur. Objeyi alınca tetiklenen bir algoritma kurman gerekir. Basit bir Custom Event dahi işini görür aslında. Pick up yaptığın nesnenin BP kodlarını gösterirsen araya bir tetikleme sıkıştırabiliriz.

hydrogenx' Alıntı:
3 saniye süreyi destroy ettiğin aktör içinde çalıştırıyorsun sanırım. O şekilde değil de görünmesini istediğin karakterin içinde süreyi çalıştırırsan daha sağlıklı olur. Objeyi alınca tetiklenen bir algoritma kurman gerekir. Basit bir Custom Event dahi işini görür aslında. Pick up yaptığın nesnenin BP kodlarını gösterirsen araya bir tetikleme sıkıştırabiliriz.

Aslında şu şekilde anlatayım:
Şimdi 2 tane actor var birisi pickup diğeri oynattığım bir top karakter yani. Pickup alınınca actorum görünmez oluyor.Ve bu pickup destroy oluyor.fakat 3 saniye sonra tekrar actorumun görünür olması lazım.

Aslında böyle yaptımda neden olmuyor anlamış değilim.

Senin dediğin gibi karakter bp sinden ayarlıyorum gösterme işlemini direkt olarak gösteriyor sürekli saniye çalıştığı için 3 ya 2 de alırsam actoru 3 e gelince hemen 1 saniye sonra göstermiş gibi oluyor ::( saniyeyi nasıl actor alındıktan sonra top içerisinde başlatacağım ?
ufff sanırım custom event yapıp onu tetiklemek lazım onuda bilmiyorum ya öğrenemedim birtürlü :/

Destroy ettiğin bir aktöre hiç bir işlem yaptıramazsın. Bu nedenle algoritmayı yanlış yere ve yanlış şekilde kurmuşsun. Kendi top karakterinin içine bir tane Custom Event oluştur. Aşağıdaki resmi referans alabilirsin.

o05Y62.png

Şimdi destroy etmek istediğin aktörü aç ve aşağıdaki gibi cast nodunu kullan ve yukarıda oluşturduğun Custom Event'i çağır. En sona Destroy nodunu ekle bütün işlem bu kadar.

njd5ll.png

hydrogenx' Alıntı:
Destroy ettiğin bir aktöre hiç bir işlem yaptıramazsın. Bu nedenle algoritmayı yanlış yere ve yanlış şekilde kurmuşsun. Kendi top karakterinin içine bir tane Custom Event oluştur. Aşağıdaki resmi referans alabilirsin.

o05Y62.png

Şimdi destroy etmek istediğin aktörü aç ve aşağıdaki gibi cast nodunu kullan ve yukarıda oluşturduğun Custom Event'i çağır. En sona Destroy nodunu ekle bütün işlem bu kadar.

njd5ll.png

Oldu çok teşekkürler böylece öğrenmiş oldum sağol :)))))))))))))