Systemic

Yeni üye
15 Kas 2016
2
0
0
(31) Hatay
Öncelikle Merhaba arkadaşlar, vergiler hakkında ve görüşleriniz ile ilgili bir kaç sorum olacaktı.

x Unreal Engine vergileri ne kadar ?

x Cryengine vergileri ne kadar ?

x Siz olsaydınız hangisini kullanırdınız ?

x Görüntü kalitesi bakımından hangisi avantajlı ?

x Hangisinde materyal bulmak daha kolay ?

Yanlış bölüme açtıysam, üslup ve konuşma tarzımda sorun var ise affola  :rolleyes:

Systemic' Alıntı:
Öncelikle Merhaba arkadaşlar, vergiler hakkında ve görüşleriniz ile ilgili bir kaç sorum olacaktı.

x Unreal Engine vergileri ne kadar ?

x Cryengine vergileri ne kadar ?

x Siz olsaydınız hangisini kullanırdınız ?

x Görüntü kalitesi bakımından hangisi avantajlı ?

x Hangisinde materyal bulmak daha kolay ?

Yanlış bölüme açtıysam, üslup ve konuşma tarzımda sorun var ise affola  :rolleyes:
Vergilerden kastın şirketlerin kestiği ücretlerse durum şöyle;
Unreal çeyrekteki kazancın 3000USD'yi geçerse geçen miktarın %5'i kadar royalty alıyor. Örnek vermek gerekirse diyelim ki oyunun çıktıktan sonraki ilk 3 ayda 5000USD para kazandırdı. 5000-3000=2000
2000*%5= 100USD Epic Games'e ödemen gerekir ve bu durum her 3 ayda 1 tekrarlanır.

Cryengine'in herhangi bir ücreti bulunmamakta. Ücretsiz indirir, ücretsiz kullanırsın. Oyunun istediği kadar satar bir kuruş istemezler. Peki bu adamlar babalarının hayrına mı bu işi yapıyor derseniz tabiki hayır. Crytek'den destek almak istersen ücretli bir hesap açman gerekiyor. Yoksa kimse sorularını cevaplamaz. Bana sorulursa bu sebepten dolayı yeterli miktarda döküman ve ders yok Cryengine'le ilgili. Adamlar sorunuz olunca onlara muhtaç olmanız için Unrealin yaptığı gibi ücretsiz dersler, streamler filan yayınlamıyorlar. Dökümantasyonları bile çok eski ve işe yaramaz.

Vergi derken devletin kestiği vergiyi kastediyorsan, %20 gelir vergisi ödemen gerekebilir. Ancak devletin verdiği teşvikleri kullanarak bir şirket kurarsan 2 veya 3 yıl vergiden muaf olabiliyorsun.

Görüntü kalitesi konusuna gelince ikisinin de güçlü olduğu noktalar var. Cry dış mekanlarda daha iyi sonuç veriyor. Orman, dağ, taş vs yapacam oyunum doğada geçecek diyorsan Cryı öneririm. Unreal ise iç mekanlarda daha iyi sonuç vermekte.

Materyal bulmak diye bişey yok ikisi için de. Textureları bulup materyalleri kendin yapman gerekecek. Ben piyasada ücretsiz materyal dağıtan 2-3 kişi dışında kimseyi görmedim. İki motorun da materyel editörleri gayet güçlü ancak Cry'ın materyal editörü bana karışık gelmişti.