TornadoTT

Yeni üye
24 Kas 2015
280
13
0
31
(6) Ankara
Uvmap işlemini öğrenmek için sketchup dan hazır bir ev modeli bulup indirdim.Kendime göre düzenleyip 3dsmaxda tek tek UVMap işlemini yaptım.Sonra ue4 e aktardım.
Fakat build ettikten sonra aşağıdakileri hataları aldım ve evin texturesi bozuldu.

Bunun sebebi nedir?

<br />
<br />

TornadoTT' Alıntı:
usen' Alıntı:
istediğin gibi kullanabilirsin tüm modelleri.

Bu konuda bir video çekebilirim.

İyi Olur Gerçekten
Bu arada otomatik uvmap yapan bi script buldum.İsteyen olursa paylaşabilirim burdan.
Senin küçükbi ev modelin vardı 460 meshini tek tek uğraşamadım valla bi zaman sonra bıktırıyo.

Otomatik uvmap yapan unreal engine ile alakalı vardı,o şekilde mi yoksa direk modelleme programından mı?

SoloWarrior' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:
İyi Olur Gerçekten
Bu arada otomatik uvmap yapan bi script buldum.İsteyen olursa paylaşabilirim burdan.
Senin küçükbi ev modelin vardı 460 meshini tek tek uğraşamadım valla bi zaman sonra bıktırıyo.

Otomatik uvmap yapan unreal engine ile alakalı vardı,o şekilde mi yoksa direk modelleme programından mı?

3ds max scripti dostum.Ama daha tam denemedim bişey demiyim.Uv çıkartıyo onda sorun yok ama iyimi kötümü yapıyo bilmiyorum.460 meshlik modelin uvsini almak 1 dakika almadı bununla.

Göründüğü gibi uvmapi olmasına rağmen material oturmuyor.Neresinde hata var bunun? 

W9Xmm4.png

dostum bır programdan unreala obje atarken parcalama sıstemını kullan yanı modelı alıp dırek atarsan olmaz onunla once ılgılenmen gerekıcek suzmen onu yasaman gerekıcek onla hayat kurcaksın yanı uvmap olmazsa cok sıkıcı ama bı yerden sonra mecbur oldugunu anlayınca sende mecburyetten sevıceksın

TornadoTT' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:
Paylaşırsan iyi olur bence :D

http://forums.autodesk.com/t5/3ds-m...-flatten-on-multiple-objects-but/td-p/4266767

Script bu tabi hataları var tam çalışmıyo ama uğraşmaktan iyidir heralde.
Alttaki versiyonu indirin.

bunu bılıyorum tavsıye etmem neden dersen 4 koselı yada koselı modellerde pek sıkıntı cıkmıyo fakat cok meshlı yada organık modellerde ıse yaramıuor cok parcalıyor uv mapı buda her tarafa golge atıyor acıkcası uv kolaya kacmaya gelmıyor ılla ugrasıcaksın :)

Merhaba. Bu tür sorunlar ile karşılaşmamanız için bilgisayarınızda 3d max programı bulundurursanız iyi olur. çünkü çok kısa yoldan bu işlemi basit bir şekilde halledebiliyorsunuz.

1. 3d maxte objeyi açıp tüm yüzeyleri seçip "modifier list" sekmesinden "uvw unwrap" tıklayıp görünen menüden parametre başlığı altından "EDIT" diyosunuz. Bir pencere açılıyor. daha sonra açılan pencerenin üst sekmesinden "mapping" seçiyoruz ve "OK" tuşuna basıyoruz. işlem bu kadar. ancak bu işlemi objemize texture kaplamadan önce yapmamız gerekiyor eğer sona bırakırsak mappingler tekrar kayıyor. iyi çizimler