Cihan_karabalta

Yeni üye
25 Şub 2017
2
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Merhaba unreal engine'da yeniyim. 3ds max ten unreal engine'a kendi yapmış olduğum bir sahneyi almaya çalışıyorum. Max'te 1. channel için Uvwmap atıyorum 2. channel için unvwrap UVW ile ışık haritasını oluşturuyorum ama unreal engine'a aldığımda channel 1 taşmış gözüküyor resmini aşağıya ekliyorum. Bu önemli bir sorun mu eğer önemliyse nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim. Bir çok kaynak araştırdım ama yardımcı olabilecek bir cevap bulamadım bir türlü...
Ekran Görüntüsü

Lightmap'i 2.kanalda oluşturuyorum unreal da 1.kanal oluyor dediğiniz gibi ve lightmap'te bir sıkıntı yok 0.channel'da yani max teki 1.channel da taşma oluyor. 0.channel unreal'da neyi temsil ediyor taşması bir soruna neden olur mu. Channel 1 değil 0 olacaktı yanlış yazmışım, 0 da taşma oluyor 1 de sorun yok

UV alanı dışına taşmalar lightmap haricinde bir sorun olmaz. Lightmap UV'sini de istediğiniz kanala açabilirsiniz bu arada. Static Mesh editöründe Lightmap Coordinate Index'ten istediğiniz UV kanalını gösterebilirsiniz; varsayılanı 1'dir.