alproyt

Yeni üye
15 Mar 2016
1
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Arkadaşlar Unreal ile yapmak istediğim bazı işler var. Genel olarak 3ds Max kullanıcısıyım. Ben size amacımı söyliyim siz beni ona göre yönlendirin istiyorum.

Benim amacım herhangi bir şekilde oyun programlamak veya oyunlarla ilgili çalışma yapmak değil. Hatta bir karaktere bile ihtiyacım yok, kamerayla dolaşmak yeterli.

Benim amacım bazı mekanların modelini çıkarıp bu model içerisinde sanal bir tur yapabilmek. Örneğin Anıtkabiri modelleyip onun içinde sonra gezindi yapmak. Yani ben bir mekanı modelleyeceğim ve onun datasını kişilerle paylaşıp o mekanda gezinti yapabilmesini sağlayacağım. Düşüncem bu şekilde, bunun gibi bir kaç örnek gördüm. Son derece gerçekçi mekalarda gezinti yapabiliyorlardı.

Benim bu aşamada istediğim kullanıcı bir oyun gibi datayı açabilsin ve oyun içinde ona özel notlar bırakabiliyim mekanla ilgili tanıtım gibi yazıları karşısına butonlarla vs çıkarabiliyim. Mekanda ışıkları açıp kapayabiliyim. Malzemeleri, kaplamaları değiştirebiliyim. Bunlar için güzel menüler arayüzler oluşturabiliyim. Bir de müzük ve ses efektleri eklersem fazla fazla bana yeter.

Ben tekniğine vakıf olmadığım için bana öğrenirken hangi konu başlıklarını hangi terimlerle araştırabilirim. Atıyorum 3D için genel bir kavram karakter rigleme, ancak bilmeyen için bir muamma terim. Bunun gibi terimlerle beni hiç bilgisi olmayan birisi gibi yönlendirirseniz çok mutlu olurum. Saygılar...

evet alproyt çok güzel özetlemiş..bu konuda paylaşılacak bilgileri bende merakla bekliyorum . bende 3ds max kullanıcısıyım. bilgi paylaşımınız için şimdiden tşkler..

Öncelikle modelleri First Person Template üzerinde denerseniz bir kaç değişiklikle (silahı kaldırmak, karakter hızını azaltmak vs) mekanlarda gezinmesini sağlayabilirsiniz. Diğer sorulara gelecek olursak;

Başka bir kullanıcının oyunu açması için oyunu "Package" yapmanız gerekir.
Notlar bırakmak için "TextRender" kullanılabilir
Buttonlar oluşturmak için "Widget" kullanabilirsiniz.
Işıklar için 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Material değişikliği için en basit örnek farklı örnekler bulabilirsiniz 
Ses için ise 

Merhaba arkadaşlar . Bende sizler gibi uzun zandır max vray interior içmekancıyım bende aynı maksatta kullanıyorum projem çok az kaldı bitti bitiyor yakında yayınlayacağım . uzun ders ler içinde boğuşarak arkadaşların sorularıma cevaplarını alarak bu yolda ilerliyorum ve sonuç olarak güzel bişey çıkacak ortaya . Bununla ilgili admin arkadaşlardan bi isteğimde oldu içmekan ve mimari bölümü oluşturulursa sevinirim diye ama şuan bir cevap geldiğini söyleyemeyeceğim malesef .

Bununla beraber tavsiyem önce 3dmax ten sandalye masa yada ne olursa unreale importla başlayıp sonrasında materil ayarlarıyla yavaşdan ilerlemeniz vrayda maxde yani olan bazı şeyler burda farklı bir arayüz programla alışmak zor tabi.